VRK: užsienyje balsuojančius rinkėjus balsavimo biuleteniai pasieks artimiausiu metu

  • Teksto dydis:

Užsienyje gyvenantiems rinkėjams, užsiregistravusiems balsuoti paštu, vokai su balsavimo biuleteniais išsiųsti praėjusią savaitę ir turėtų pasiekti juos artimiausiomis dienomis, praneša Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Tam, kad užsienyje balsuojantys rinkėjai biuletenius gautų greičiau, kartu su prezidento antrojo rinkimų turo biuleteniu siunčiamas ir rinkimų į Europos Parlamentą biuletenis. Todėl rinkėjai turėtų užpildytus biuletenius nedelsiant išsiųsti konkrečiai ambasadai ar konsulatui, iš kurios juos gavo.

VRK atkreipia dėmesį, kad Lietuvos diplomatinės atstovybės rinkėjams siunčia prezidento rinkimų biuletenio kopiją su ambasados ar konsulato antspaudu. Tai yra įprasta praktika antrojo rinkimų turo metu siekiant užtikrinti, kad biuleteniai rinkėjus pasiektų laiku. 

Vokai su biuleteniais vėliausiai pasiekti Lietuvos ambasadas ir konsulatus turėtų iki gegužės 31 dienos, penktadienio, tada jie bus suskaičiuoti ir suvesti į VRK informacinę sistemą, kadangi birželio 1 dieną VRK tvirtins galutinius prezidento rinkimų rezultatus.

ELTA primena, kad gegužės 26 d. vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture – kaip ir prieš penkerius metus – susitiks perrinkimo siekiantis šalies vadovas G. Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus biuletenius iš visų 1895 rinkimų apylinkių, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 43,95 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 20,05 proc. palaikymo.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks birželio 9 d. Juose dalyvauja 15 kandidatų sąrašų ir 319 kandidatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
eina jie sieno raveti tie isrestaskuriai, man jie zada rinkti valdzia ir aiskinti kaip man gyventi ? TFU
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių