VSAT vadas pritartų, jog būtų uždaryta daugiau pasienio su Baltarusija punktų

Lietuvai planuojant uždaryti du iš šešių pasienio kontrolės su Baltarusija punktų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas pritartų, jog jų būtų uždaryta daugiau.

„Jeigu vertinsiu tokių punktų uždarymo tikslingumą, sakyčiau, kad kaip Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas arba teisėsaugos institucijos atstovas, būčiau už tai (kad reikėtų uždaryti daugiau punktų – BNS), nes tai leistų sumažinti, sakykime, nepageidaujamų asmenų srautus“, – antradienį LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ sakė R. Liubajevas.

„Pagal mūsų kompetenciją, taip – sakyčiau, kad tai būtų mūsų atžvilgiu tikslinga padaryti“, – sakė VSAT vadas, paprašytas patikslinti, ar pritartų, jog būtų uždaryta kuo daugiau pasienio punktų su Baltarusija.

Pasak jo, uždaryti pasienio kontrolės punktus būtų „techniškai labai nesudėtinga“. 

Reaguojant į galimas grėsmes dėl į Baltarusiją persikėlusių dalies „Wagner“ samdinių, Lietuva planuoja uždaryti du iš šešių pasienio kontrolės punktų su šia kaimyne – Šumsko ir Tverečiaus. Sprendimą dėl to turės priimti Vyriausybė.

„Šiai dienai ir Rusijos Federacijos piliečių, ir Baltarusijos Respublikos piliečių atžvilgiu taikoma padidinta patikrinimo procedūra, bet srautai labai dideli ir, sakykime, tų srautų sumažinimas iš tikrųjų prisidėtų prie mūsų saugumo situacijos užtikrinimo“, – kalbėjo pasieniečių vadas.

VSAT pasienyje su Baltarusija ketinant stiprinti pajėgumus ir dislokuoti daugiau pareigūnų, pasak R. Liubajevo, tarnyba artimiausiu metu kartu kitomis institucijomis planuoja surengti taktines pratybas siekiant atremti prie sienos su šia šalimi galimas provokacijas.

Jo teigimu, VSAT mato, kad Baltarusijos pasieniečiai toliau aktyviai prisideda prie neteisėtos migracijos bei, nors ir rečiau, tačiau toliau gadina fizinį barjerą.

„Turime informacijos, kad jie ir toliau tą darys ir priklausomai nuo politinės situacijos arba nuo A. Lukašenkos režimo ir Kremliaus režimo politinės agendos (darbotvarkės – BNS), matyt, tie srautai bus nuolat nukreipiami“, – sakė R. Liubajevas.

Lenkijos vyriausybė pirmadienį apkaltino Baltarusiją ir Rusiją organizuojant dar vieną migrantų antplūdį į Europos Sąjungą per Lenkijos sieną siekiant destabilizuoti situaciją regione.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uždaryt, ir

Uždaryt, ir portretas
kuo greičiau .

skiep

skiep portretas
gerai butu VSAT irgi atliest kam jis reikalingas pavaduotojai susitvarkytu.pavaldiniu maziau ir darbo.

Anonimas

Anonimas portretas
KURGI NE....MAZIAU DARBO O ALGA TA PATI..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių