Žalgiriečiai kviečia visus į svarbią kovą: savo paramą dabar galite parodyti ir jūs

Ne kartą parodžiusi savo tvirtą poziciją dėl karinės agresijos Ukrainoje, Kauno „Žalgirio“ organizacija ir toliau siekia padėti už savo laisvę kovojantiems ukrainiečiams. „Žalgirio“ krepšininkai prisijungė prie Pakruojo dvaro bei „Stiprūs Kartu“ inicijuotos paramos akcijos „Laisvės paukščiai“. Žalgiriečiai specialiai akcijai sukūrė vardinius inkilus, kuriuos norima kuo brangiau parduoti aukcione, o visi surinkti pinigai bus skirti lietuviškiems dronams siųsti į Ukrainą.

„Vienintelis kelias laimėti – kovoti kartu. „Laisvės paukščiai“ jau suvienijo tūkstančius žmonių: nuo Prezidentės iki darželinukų. Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos žmonės kuria inkilus, aukoja dronams skambindami akcijos numeriu 1409 bei aukcionuose perka žinomų žmonių vardinius inkilus. Taip visi kartu išsiųsime dešimtis dronų, kurių ukrainiečiams itin reikia“, – sako akcijos organizatoriai.

Inkilus akcijai kūrė net penki žalgiriečiai. Arnas Butkevičius, Laurynas Birutis, Dovydas Giedraitis, Tomas Dimša ir Rolandas Šmitas spalvino inkilus ir pažymėjo juos savo inicialais.

„Nors visi gyvename savo gyvenimus, neturime pamiršti, kad visai netoli nuo mūsų vyksta karas. Savo mintimis esame su Ukrainos žmonėmis, kuriems reikia pagalbos, todėl prisidėjome prie šios akcijos, o dabar savo paramą galite parodyti ir jūs“, – dalyvauti aukcione kviečia žalgiriečiai.

Sukurtas varnėnų miestas

„Laisvės paukščiai“ sujungė du svarbius tikslus: siekį sukurti namus į Lietuvą sugrįžtantiems paukščiams ir dronais užtikrinti saugius namus ukrainiečiams. Pirmasis tikslas – jau pasiektas: Pakruojo dvare iškilo beveik tūkstantis spalvingų, neįprastų ir akį traukiančių inkilų, didžiausioje šalies dvaro sodyboje sukurtas pirmas regione varnėnų miestas.

„Miestams plečiantis, kertant miškus, dirbant žemę, paukščiams lieka vis mažiau saugių erdvių perėti. Todėl kalti kokybiškus inkilus ir juos kelti – itin svarbu. Dvare iškėlėme šimtus inkilų senovišku, tradiciniu būdu – ant ilgų karčių. Juose aktyviai kuriasi varnėnų poros, paukščiai pulkais suka ratus aplink varnėnų miestą jau ne pirmą savaitę. Pražydus ir tūkstančiams pirmųjų gėlių, čia vyksta tikros pavasario linksmybės“, – sako Pakruojo dvaro komanda.

Visi norintieji kviečiami inkilus įsigyti bei taip paremti Ukrainą ir gyvai – tiesiai dvare.

Akcija tęsis visą pavasarį

Skambinti trumpuoju numeriu 1409 (5 Eur), prisidėti prie akcijos tikslų įgyvendinimo pervedant pinigus į „Stiprūs Kartu“ banko sąskaitą ar pirkti inkilus šalies gyventojai bus kviečiami dar pusantro mėnesio – iki pat vasaros.

„Kalbamės su ukrainiečiais ir žinome, kad dronai jiems – gyvybiškai svarbūs. Kadangi juos gamina lietuviai ir galime siųsti greitai bei pigiai, stengiamės išnaudoti šią progą ir padėti kuo labiau“, – teigia „Laisvės paukščių“ organizatoriai.

Žalgiriečių sukurtus inkilus apžiūrėti bei įsigyti galima akcijos svetainėje www.laisvėspaukščiai.lt, siūlyti savo sumą už juos viešuose aukcionuose – ir komandos „Facebook“ paskyroje.

„Žalgirio“ bei daugybės moksleivių, organizacijų, įmonių, žinomų Lietuvos, Latvijos ir Ukrainos žmonių inkilus akcijos svetainėje gali įsigyti visi norintys.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeparama Ukrainaižalgiriečiaiinkilai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių