A.Hitlerio gimtadienis: vėliavos su svastikomis, antisemitiniai užrašai

Trečiadienio rytą ant sostinės Tauro kalno buvo rastos iškabintos trys vėliavos su svastikomis, pranešė ikiteisminį tyrimą dėl šio įvykio pradėjusi sostinės policija.

Pasak Vilniaus 3-ojo policijos komisariato viršininko Ramūno Šilobrito, 7 val. iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas apie vėliavas su nacistine simbolika.

"Pareigūnai nuvykę į įvykio vietą užfiksavo ant trijų stacionarių vėliavų stiebų iškabintus audeklus su fašistine simbolika. Tai buvo raudoname fone esantis baltas apskritimas ir ant jo nupiešta svastika", - BNS pasakojo pareigūnas.

Kol kas jokie įtariamieji nenustatyti, aiškinamasi, ar įvykio vietą galėjo užfiksuoti vaizdo kameros.
"Dėl to pradėjome ikiteisminį tyrimą. Šį išpuolį vertiname kaip įžūlų elgesį demonstruojant nepagarbą aplinkai, sutrikdant visuomenės rimtį ir tvarką", - sakė R.Šilobritas.

Trečiadienį į Kaune esančią sinagogą atėjęs rabinas Mauša Bairakas ant tvoros išvydo užrašą "Hitleris buvo teisus... Juden raus!".

1889 metų balandžio 20 dieną gimė nacistinės Vokietijos lyderis Adolfas Hitleris. Lietuvoje beveik kasmet šią dieną pasitaiko nacistinės simbolikos demonstravimo atvejų. Šiomis dienomis žydai taip pat švenčia vieną iš svarbiausių pavasario švenčių - Pesachą, kitaip vadinamas žydų Velykas.


Šiame straipsnyje: svastikosHitleris

NAUJAUSI KOMENTARAI

paca

paca portretas
Nieko blogo nematau. Kiekvienas yra laisvas rinktis kokiomis asmenybėmis žavėtis. Nori - švenčia Hitlerio gimtadienį, nori - Dalai Lamos, nori - N. Zvonkės. Aš irgi pakelsiu bokalą už Adolfą. Jei būtų laimėjęs karą, gal dabar nereikėtų žiūrėti cirko vykstančio Lietuvoje, o lietuviai neemigruotų šimtais tūkstančių per metus į kitas šalis nes savo šalyje jau jaučiasi trečiarūšiais po žydų ir lenkų.

jk

jk portretas
na ir yra kvailių garbinančių žmogėdrą Hitlerį,čia vienas kvailiukas nesupranta ,kad jei Hitleris būt laimėjęs Lietuvos nebūtų,kaip nebūtų ir kur bėgti.Juk visi žemesnės rasės žmonės turėjo būti sunaikinti,taigi.Labai gaila kad lenkai seka šiuo pavyzdiu save iškeldami virš kitų tautų, reikalaudami sau privilegijų.Juk lenko korta tai volksdoiče kortos kopija, o flksdoičai tarnavo nacizmo įtvirtinimui.

nacikams

nacikams portretas
lietuvos naujiena ;-(
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių