A.J.Bačkis siūlo Vilnių paversti piligrimų traukos centru

Kardinolo Audriaus Juozo Bačkio idėja Vilnių paversti piligrimų traukos centru priimtina ir sostinės merui konservatoriui Viliui Navickui.

"Aptarėme ir kas susiję su piligrimystės turizmu. Vilnius turi daug ką parodyti (...) Sutarėme, kad savivaldybėje grupė susirinks pažiūrėti, kokių turime padaryti čia veiksmų. Nes tiek Aušros Vartai, tiek kitos miesto vietos tikrai įspūdingos piligrimų turistams", - antradienį po susitikimo su kardinolu A.J.Bačkiu BNS sakė Vilniaus meras.

"Jūs matėte į Taizė kiek suvažiavo jaunimo. Jie irgi paliko ne tik savo širdies ir dvasios dalelę, bet ir pinigėlių miestui - mums irgi to reikia",- tvirtino V.Navickas.

Jis prisiminė 2009-ųjų pavasarį Vilniuje vykusį Taizė jaunimo susitikimą "Pasitikėjimo piligrimystė Vilniuje".

Per antradienio susitikimą kardinolas A.J.Bačkis ir sostinės meras taip pat apsikeitė pasiūlymais, kur būtų galima perkelti popiežiaus Jono Pauliaus II-ojo aikštę, šiuo metu esančią šalia Šv.Petro ir Povilo bažnyčios.

"Sutarėme, kad ta vieta, kuri yra dabar nėra tinkama, ir tai nėra aikštė ar skveras, tai yra daugiau automobilių stovėjimo aikštelė ir lenta", - tvirtino meras.

Pasak jo, miestas yra numatęs keletą vietų, kur būtų galima perkelti Šventojo Tėvo vardu pavadintą aikštę. V.Navickas atsisakė nurodyti minėtas vietas, sakydamas, kad po pasitarimų su Vilniaus arkivyskupija jos bus įvardytos po kelių savaičių.

Pasak V.Navicko, apsispręsti dėl naujos popiežiaus Jono Pauliaus II-ojo aikštės vietos "nėra sudėtinga".

Susitikime taip pat sutarta, jog svarbu palengvinti tikinčiųjų atvykimą į senamiestyje įsikūrusius maldos namus. Paklaustas, ar galima tikėtis, kad sekmadienio pamaldų metu bus leista senamiestyje nemokamai statyti automobilius, Vilniaus meras teigė, kad "kol kas apie tai kalbėti anksti."

"Mes apskritai manome, kad sekmadieniais žmonės netrukdomai turėtų patekti į Šv. Mišias. (...) Kol kas anksti apie tai kalbėti, bet mes manome, kad čia galima rasti sprendimų. Mūsų tikslas - sumažinti tranzitą per senamiestį (...), o tiems, kas atvažiuoja valandai ar dviem į senamiestį, mums kaip tik reikia jiems padėti ir pagelbėti", - teigė V.Navickas.

Sostinės meras taip pat pareiškė, kad kryžiai ir kita religinė simbolika turėtų likti tikybos klasėse, tuo metu dėl jų naudojimo kitose mokyklos vietose turėtų nuspręsti mokyklos bendruomenė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių