Akcija „Padėk mano vargstančiai mamai“ apjungė visą Lietuvą

Vilniaus arkivyskupijos Caritas organizuojama gerumo akcija „Padėk mano vargstančiai mamai“ vos per dvi savaites bendram tikslui subūrė daugybę geros valios žmonių ir netgi peraugo į nacionalinį lygmenį. Paramą Motinos ir vaiko globos namuose gyvenančioms mamoms noriai suteikia ir Kauno bei Klaipėdos gyventojai, reikalingus daiktus atnešdami į šiuose miestuose esančius mamos ir vaiko globos namus.

„Gerumui ribų nėra, – sako žiniasklaidos holdingo BMA generalinė direktorė Jolanta Butkevičienė. – Suprasti, užjausti ir padėti tam, kuriam būtina pagalba, galime visi. Paramos akcija „Padėk mano vargstančiai mamai“ tai puikiai įrodo. Paprastų žmonių gerumas ir nuoširdi parama Carito globojamoms mamoms suteikė apčiuopiamą viltį gyventi pilnavertį gyvenimą“.

Prie akcijos prisidėjus prekybos centrui BIG, žmonėms atsivėrė dar didesnės galimybės aukoti. Atneštus daiktus galima įdėti į specialiai pažymėtus vežimėlius, prie kurių nuolat budi Caritas savanoriai. Kilus papildomiems klausimams jie su malonu į juos atsakys. Per pastarąsias savaites savanoriai organizacijai Caritas jau perdavė daugybę mamoms ir jų mažyliams būtinų prekių: vaikiškų muiliukų, čiulptukų, aliejukų, higieninių servetėlių, košelių, mišinėlių, buteliukų, žaislų, patalynės, krepšių vaikui nešti, puodų, kepuryčių, pirštinių ir kitų būtiniausių daiktų.

Caritas savanorė Laura maloniai nustebo pamačiusi  tokį didelį žmonių aktyvumą. „Nors galvojau, kad dieną visi būna darbe, bet tai netrukdo – žmonės neša ir labai noriai tai daro, klausia, kam bus skirtos aukos. Iš karto pasidaro smagu“, – šypsosi savanorė. Labiausiai ją pradžiugino vienos moters padovanotas visiškai naujas vaiko vežimėlis su apsauga nuo lietaus ir jame esančia kūdikio nešykle. 

Apčiuopiamais akcijos rezultatais jau dalinasi ir Caritas Motinos ir vaiko globos namų darbuotojos, kasdien sulaukiančios daugybės geranoriškų žmonių, nešinų mamytėms ir jų vaikeliams būtinais daiktais. „Žmonių atnešti daiktai tikrai pagelbės mamoms. Ateina netgi pagyvenę žmonės, kurie nors ir skurdžiai gyvena, bet perka naujus daiktus ir juos neša mums“, – pastebi globos namų direktorė Vida Neverovič.

Akcijos organizatoriai primena, kad labiausiai Caritas globojamoms mamoms trūksta sauskelnių, mišinėlių, buteliukų, čiulptukų, kūdikių muiliukų, šampūno, higieninių servetėlių, kūdikių vonelių, lovelių. Tam, kad pagerėtų „Carito“ globojamų mamų buitis, reikalingi šaldytuvai, puodai ir keptuvės, valgymo įrankiai, dubenėliai, stalinės lempos, taip pat vitaminai nėščiosioms ir kūdikiams, patalynė ir kiti buitį bei vaikelių priežiūrą palengvinantys daiktai.

Iki pat Motinos dienos Vilniaus gyventojai raginami savo neabejingumą išreikšti aukojant būtiniausius daiktus Caritas globojamoms mamos ir jų mažyliams.

Aukas galima perduoti Caritas savanoriams prekybos centre BIG (Ukmergės g. 369), nuo pirmadienio iki penktadienio 11:30-14:00 ir 16:30-19:00 val., sekmadienį ir šeštadienį 11:00-16:00 val. bei atnešti į Caritas administraciją (Odminių g. 12), nuo pirmadienio iki penktadienio 9:00-17:00 val.


Šiame straipsnyje: Caritaspagalba mamoms

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
negaletu ponios mamos vietoj sauskelniu naudoti vystyklu?

alia

alia portretas
o padevetu daiktu negalima paaukoti,tik nauju?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių