Bylos dėl svastikų demonstravimo klaipėdiečiams nutrauktos

Keturi klaipėdiečiai viešuose renginiuose pasirodę nešini plakatais, kuriuose buvo svastikos ženklai, teismo sprendimu, nepadarė jokių nusižengimų, nes tai – archeologiniuose radiniuose bei paminkluose pavaizduoti senoviniai saulės ženklai.

Teisėsaugininkų nemalonėn klaipėdiečiai pakliuvo tuomet, kai  2010-ųjų vasario 16-ąją buvo pastebėti nešini plakatais, kuriuose buvo išdidintos archeologinių radinių, vaizduojančių svastikas, nuotraukos. Viename plakate – Rokiškyje stovinčio Laisvės paminklo fragmentas.

Kažkas iš klaipėdiečių apskundė jaunuolius policijai, ir jie buvo nugabenti į 1-ąjį policijos komisariatą. Pareigūnai nusprendė, kad pažeistas įstatymas, draudžiantis viešai demonstruoti fašistinės Vokietijos simbolius.

Klaipėdos miesto apylinkės teisme visiems kaltinamiesiems – Linui Zaniauskui, Sauliui Balčiūnui, Dovydui Baltiejui bei Deividui Černeckiui administracinės bylos trečiadienį buvo nutrauktos.

„Konstatuota, kad jų veiksmuose nebuvo pažeidimų, numatančių administracinę atsakomybę“, – sakė Klaipėdos miesto apylinkės teismo atstovė ryšiams su visuomene Eglė Baužienė.

Pasak teismo atstovės, konstatuota, kad nuotraukose užfiksuoti Kernavėje rastų 13 amžiaus žiedų fragmentai, taip pat dalis skulptūros, Rokiškyje pastatytos 1926 metais ir skirtos valstybės atkūrimo dešimtmečiui paminėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Rašau medžiams, kurie nežino kas yra svastika. Svastika - saulės ženklas baltame apskritime ir ant raudono fono.

Agota

Agota portretas
kokie grazus jaunuoliai ?! Ypac abu - nuotraukos viduryje ...

s

s portretas
nors jie ir teisus, bet ju tie tiesos reidai man nepatinka, nes kremlius tokiais pasinaudoja ir skleidzia neigiama tona
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių