J.Varkala: „Drąsos kelio“ partijos steigėjų turime pakankamai

Kuriamos politinės partijos „Drąsos kelias“ pirmininkas Jonas Varkala teigia, kad naujoji organizacija turi 1125 steigėjus. Įstatymai reikalauja, kad steigiant politinę partiją būtina suburti mažiausiai 1000 asmenų.

„Šiuo metu rengiame dokumentus Teisingumo ministerijai – tiksliname kalbos stilių parengtuose įstatuose ir panašiai. Manau, kad greitai neliks kliūčių registruoti mus kaip partiją, nebent tų kliūčių kas nors dirbtinai prikurtų“, – kalbėjo pirmininkas.

Pasak J.Varkalos, partijai vadovauja 15 žmonių koordinacinė taryba. „Pavaduotojų pirmininkui nerinkome, organizacinius darbus dirbs visa koordinacinė taryba“, – aiškino jis.

Velionio Drąsiaus Kedžio sesuo ir jo dukros globėja, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė neįtraukta į partijos valdymo struktūrą. „Ji kaip teisėja politinėje veikloje negali dalyvauti. Be to, ji turi daug rūpesčių kovoje dėl mergaitės gerovės. Bet, pasikeitus aplinkybėms, neeiliniame suvažiavime visada galima rinkti kitą pirmininką, todėl nesakau, kad tikrai vadovausiu partijai iki pat rinkimų“, – svarstė J.Varkala.

Oficialios simbolikos partija kol kas neturi. „Jos sukūrimui dar turime laiko. Taip pat plėsime, tobulinsime ir partijos programą“, – sakė J.Varkala.

Pranešime spaudai „Drąsos kelias“ skelbia, kad sieks teisėsaugos reformos. „Beveik visose civilizuotose pasaulio valstybėse veikia prisiekusiųjų ar tarėjų teismai, tad manome, kad Lietuvoje būtina įsteigti nors vieną Tautos renkamą pasitikėjimo instituciją - Visuomeninio prokuroro instituciją. Tai būtų labai didelė ir konstruktyvi parama dabartinei Generalinei prokuratūrai“, – rašoma partijos pranešime.

Tarp pagrindinių partijos programos gairių – kova prieš korupciją, siūlomos griežtesnės bausmes už valstybinio turto grobstymą, pedofiliją, narkotikų kontrabandą. Partija pasisako už progresinius mokesčius, pridėtinės vertės mokesčio mažinimą, šildymo, elektros kainų reguliavimą, nemokamą mokslą.

Teisingumo ministerijoje dabar įregistruotos 39 partijos. Artėjant šių metų rudenį įvyksiantiems rinkimams be „Drąsos kelio“ užsiregistruoti nori ir daugiau naujų politinių jėgų: politinė organizaciją - sąjungą TAIP, partiją steigia Kristina Brazauskienė, kuriama Emigrantų partija, atkuriama Lietuvių tautininkų sąjungą.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
kažkas pasiūlė įkurti ir nusikaltėlių partiją .O tamstos reklamuojamos partijos simbolikai tiktų ta pati violetinės spalvos vėliava su d.k. atvaizdu, nepamirštant jos aplieti žmonių krauju,kaip ir padarė tamstų herojus, priešingu atveju negalios ir tamstos devizas ,,kas neis d.k. keliu ,tas eis po velnių,,.

ZMOGZUDZIU - PEDOFILU GAUJA

ZMOGZUDZIU - PEDOFILU GAUJA  portretas
renka naujus GAUJOS BENDRUS. Zmogzudziams taikoma pirmenybe!Jei zudysi gaujos vadeivoms neitikusius- busi didvyris kaip PEDOFILAS IR ZMOGZUDYS DRASIUS KEDYS!(kai padvesi nuo vemalu). Gaujos TARNAI- D. GRYBAUSKAITE, V. LANDSBERGIS ir KONSERVATORIU PARTIJA!ZMOGZUDZIU PARTIJOS TIKSLAS- ZUDYTI IR SMEIZTI VISUS NEITIKUSIUS!Su ZMOGZUDZIU GAUJA-"PARTIJA" VEMALINE DRASIAUS KEDZIO DVESELIENA IR LIETUVOS PREZIDENTE D. GRYBAUSKAITE SU V. LANDSBERGIU!

to-1

to-1 portretas
neizeidinek kunigu tau toli toli iki ju.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių