Klaipėdiečiai leido išplaukti sulaikytam laivui „St.Mark“

Praėjusią savaitę Klaipėdos uoste sulaikytam su Liberijos vėliava plaukiojančiam laivui trečiadienį leista išplaukti.

Lietuvos saugios laivybos administracijos Valstybės vėliavos ir uosto kontrolės inspektoriai, atlikę Liberijos sostinėje Monrovijoje registruoto laivo „St.Mark“ patikrą, nustatė nemažai  trūkumų, neatitikimų tarptautinių jūrinių konvencijų reikalavimams. Laivas sulaikytas, t.y. jam neleista išplaukti iš Lietuvos uosto tol, kol nebus pašalinti visi nustatyti trūkumai ir kol šį laivą prižiūrinčios tarptautinės klasifikacinės bendrovės „Rusijos jūrų laivybos registras“ atstovai nepatvirtins, kad jis gali plaukioti saugiai.

Laivas „St.Mark“ pastatytas 1983 m. Šiemet vasarą jis  remontuotas Kinijoje. Jis yra 183,3 m ilgio, 28,45 m pločio, bortų aukštis – 15,6 m, dedveitas – 38273 t, bruto tonažas – 22770. Laivo operatorė – Ukrainoje, Odesoje, registruota bendrovė, 22 žmonių įgulą sudaro ukrainiečiai. Laivo frachtuotoja – Didžiojoje Britanijoje, Londone, registruota bendrovė.

Klaipėdos uoste į jį buvo kraunamos trąšos. Inspektoriai pastebėjo, kad gelbėjimo valties pakėlimo mechanizmas yra susidėvėjęs ir deformuotas. Nemažai pastabų pareikšta dėl netinkamos laivo jėgainės techninės būklės, jau nekalbant apie tai, kad rūdys denyje padengtos dažais, laive trūksta elementarios tvarkos. Inspektoriai  nurodė 16 pastabų,  minėtos klasifikacinės bendrovės padalinio Klaipėdoje „Jūrų laivybos registro“ atstovai jų taip pat nemažai nustatė.

Trečiadienį atlikus papildomą patikrą laivui „St. Mark“ po pietų leista išplaukti į jūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių