Nužudymo „Šile“ byla: prokuroras surengė eksperimentą

Kauno apygardos teismas peržiūrėjo prokuroro atliktą eksperimentą. Juo siekta atkartoti nusikaltimą, kai esą parduotuvės apsaugininkas sumušė vagį. 

Prokuroras teismui perdavė filmuotą eksperimento medžiagą. Vienas toks eksperimentas buvo atliktas jau anksčiau, tačiau prokuroras paprašė leisti jį pakartoti. 

Teisminio tyrimo metu nužudymu kaltinamas apsaugininkas Olegas Krugliakovas tikino, kad patalpoje šalia parduotuvės vedėjos kabineto apieškojo sulaikytą vagį Robertą Morozą ir paleido. 

Po apsaugininko patikrinimo, R.Morozas grįžo namo ir mirė. Namiškiams jis spėjo pasiguosti, kad jį sumušė apsaugininkas. 

Ekspertai nustatė daugybinius sumušimus, nuo kurių R.Morozas ir mirė. 

Prokuroras paaiškino, kad šiuo eksperimentu siekė nustatyti, ar parduotuvės vedėjos kabinete buvo girdėti, kaip už sienos buvo mušamas žmogus. 

Manekenas buvo aprengtas taip kaip tą dieną buvo apsirengęs R.Morozas – marškiniais, megztiniu, odine striuke. Manekeną pareigūnai mušė virtuve vadinamos patalpos viduryje, prie spintelės, gulintį ant grindų. 

Dvi eksperimente dalyvavusios parduotuvės darbuotojos patvirtino išgirdusios mušimo skleidžiamus garsus, esą net siena drebėjo. 

Peržiūrėjus eksperimento filmuotą medžiagą, kaltinamojo O.Krugliakovo gynėjas paprašė dar kartą iškviesti į teismo posėdį medicinos ekspertą. Gynėjas sakė, kad norėtų keletą klausimų ekspertui užduoti po to, kai jis peržiūrės filmuotą medžiagą. 

Kitame posėdyje teismas leido dar kartą apklausti mirusio R.Morozo kūną apžiūrėjusi ekspertą.


Šiame straipsnyje: apsaugininkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių