Palangoje šeštadienį gausiai lijo gintarais

Penktus metus iš eilės surengta Gintarinio pajūrio šventė nustebino pirmuoju gintarų rinkimo čempionatu.

Nuo vidurdienio J.Basanavičiaus gatve važinėjo karieta, kurioje sėdėjo pats jūrų karalius Neptūnas. Kviesdamas palangiškius ir kurorto svečius į paplūdimį, jis barstė smulkius gintarėlius ir gatvėje.

13 val. pajūryje prasidėjo pirmasis gintaro rinkimo čempionatas. Kaip visose rimtose varžybose, čia buvo laikomasi griežtų taisyklių. Dešimtyje sektorių su jūros dumbliais buvo sumaišyta po 100 gramų gintarėlių. Varžybų dalyviai turėjo iš jų per 5 minutes išrinkti kaip galima daugiau gintarų.

Dalyvauti šiame čempionate buvo pakviesti ankstesniais metais daugiausiai gitarų surinkę žmonės.

Tokie pat čempionatai rengiami Lenkijos mieste Jantar ir Kaliningrado srities Jantarnyj kurorte. Lenkų čempionatas skaičiuoja 15-tus metus, Rusijoje šiemet vyks penktasis toks renginys. Palangiškiai šiųmetį laimėtoją ketina deleguoti į kaimyninėse valstybėse vasarą vyksiančius čempionatus.

Po varžybų, apie 75 kilogramai gintarų buvo išbarstyti pajūryje. Kaip įprasta, žmones apėmė didžiulis azartas pagauti bei surinkti kaip galima daugiau šių Baltijos dovanų.

Palangos kultūros centro vadovas Nerijus Stasiulis pasakojo, kad Gintarinio pajūrio šventė ypač vilioja svečius iš užsienio. Jie planuoja savaitgalio poilsį būtent tada, kai organizuojamos įdomesnės atrakcijos.

Šventės dalyviams ją organizavę kurorto verslininkai bei kultūros darbuotojai parengė daug puikių prizų: juvelyrinių dirbinių bei pakvietimų vaišėms į Palangos kavines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MEMEL

MEMEL portretas
Pirmos vietos laimetojas nesaziningas rinkejas, pats maciau. Seme gintara su seteliu (gintaras ir smelis) plove juroje ir isplauta gintara pyle salia stoviciai zmonai ar draugei. Visi zmones rinko pirsteliais, o jis naglai, chamiskai zmonems is po ranku kiso seteli, seme gintara. Tai nesaziningai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių