Po STT tyrimo keturi Kauno teisėjai nusprendė pasitraukti

Keturi Kauno teisėjai traukiasi iš pareigų. Prezidentė Dalia Grybauskaitė gavo jų prašymus atleisti iš tarnybos savo noru. Tai patvirtino valstybės vadovės patarėja Daiva Ulbinaitė.

„Prezidentė gavo trijų Kauno miesto apylinkės ir vieno Kauno apygardos administracinio teismo teisėjų prašymus atleisti juos savo noru“, – sakė D.Ulbinaitė.

Atsistatydinti nutarė Kauno apygardos administracinio teismo pirmininko pavaduotojas Kęstutis Gudynas, Kauno miesto apylinkės teismo teisėjai Rimantas Bučma, Gerutis Varanavičius bei Valdonė Račiūnienė.

Visi jie atsistatydinimo prašymus pateikė šią savaitę.

Prezidentė turėtų kreiptis į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti prašymus padavusius teisėjus. Kol kas Teisėjų tarybos posėdžio data nėra paskirta, informavo Nacionalinė teismų administracija.

Šaltinių teigimu, atsistatydinimo pareiškimus teisėjai parašė po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atlikto slapto tyrimo. Kadangi pareigūnai nustatė, jog teisėjų atlikti veiksmai negali būti vertinami kaip nusikaltimai ir atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą, visa medžiaga buvo perduota Teisėjų tarybos ir Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkui Gintarui Kryževičiui.

Pareigūnai nustatė, kad apylinkės teismo teisėjai neoficialiuose pokalbiuose esą prašė savo kolegų, nagrinėjusių administracinių teisės pažeidimų bylas, griežtai nebausti jų draugų bei pažįstamų. Tokią informaciją yra užfiksavę STT agentai, telekomunikacinėmis priemonėmis atlikę operatyvinį tyrimą.

''STT domėjosi, aš neneigiu, daugiau komentarų nebus", – sakė STT direktorius Žimantas Pacevičius.

„Šiuo metu ikiteisminis tyrimas dėl viešoje erdvėje sklandančios informacijos dar nėra pradėtas“, – sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė.

Kauno miesto apylinkės teismo pirmininkas Mindaugas Šimonis telefonu atsiliepė jau gerokai po darbo valandų. Jis tikino, kad ilgokai užtrukusiame susirinkime susikompromitavę teisėjai nedalyvavo.

Pirmininkas apgailestavo dėl susiklosčiusios situacijos, tačiau neneigė, kad priekaištų ilgamečiams teismo teisėjams turėjo. „Statistiškai jų darbo kokybė niekuo neišsiskyrė iš kitų teisėjų, tačiau negaliu sakyti, kad šių teisėjų atžvilgiu viskas buvo gerai. Jų darbo kokybė ne visada tenkino“, – išdėstė M.Šimonis.

R.Bučma Kauno miesto apylinkės teisme dirba 15 metų, G.Varanavičius galėtų švęsti darbo Kauno apylinkės teisme 20-metį, trumpiausiai – vos 6 metus – teisėjauja V.Račiūnienė.


Šiame straipsnyje: STTteisėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek girdejau

Kiek girdejau  portretas
Ir GERUTIS? Oho. Maniau kad sitas tai principingas...

garbės teismas

garbės teismas  portretas
K. Gudynas taip pat yra Teisėjų garbės teismo narys. Čia tas pats garbės teismas, kuris vis svarsto Neringą Venckienę ir aiškina, kaip ji neetiškai skaudina garbingąjį teisėjų klaną?

to 2

to 2 portretas
pagaliau nors kazkas nors minimaliai baudziamas... o del venckienes tai tu manai kad ji kitokia ir nedalyvavo situose zaidimuose??? Kai jai pinigeliai ejo tai laiminga tylejo... o kaip ten su ta pedofilija buvo tai cia niekas nezino isskyrus mergaite venckiene ir stankunaite... mergaite ka sako tiket neverta nes per tiek metu jai galejo ikalbeti kad ja tikrai prievartavo ateiviai is marso ir ji pati tuo tikes... na o sitos ponios tai iki grabo lentos neatskleis jei ju versija neteisinga...
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių