Rytų Lietuvoje ir Vilniuje pirmadienį laukiama škvalo

Pirmadienio pavakarę ar vakare Vilniuje ir rytinėje Lietuvos dalyje gali praūžti škvalas, bet sinoptikai tikina, kad jis nebus toks stiprus kaip sekmadienį pajūryje.

''Tikrai bus žymiai silpnesnis", - BNS sakė Lietuvos hidrometeorologijos sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.Jos teigimu, škvalo laukiama antroje dienos pusėje. Pasak jos, kuriuo metu ir kurioje vietovėje pratrūks debesis, pasakyti yra labai sudėtinga.

Škvalo metu pietinių krypčių vėjo gūsiai sieks 15-20 metrų per sekundę, kai kur gali pasiekti iki 23 metrų per sekundę.Pasak M.Kirkliauskaitės, sekmadienį didelis škvalas pajūryje kilo dėl susidariusio didelio temperatūrų skirtumo - prieš frontą buvo 30-33 laipsniai, už fronto - 25-27 laipsniai, o dar šiek tiek toliau - vos 20 laipsnių.

„Kai tik frontas truputį mestelėjo prieš save drėgmės į mūsų karštį, pradėjo formuotis labai staigiai konvekcija, išaugo debesys, jie ėjo su didele jėga. (..). Dabar jau tas procesas silpnėja, nes mes jau patį pagrindinį karštį esame iš Lietuvos kaip ir išginę su tuo frontu. Jau nebešyla tiek daug. Aišku, rytiniuose rajonuose turime aukštesnę temperatūrą. Todėl rytiniuose rajonuose galimas škvalas ir konvekcinių procesų vystymasis“, - teigia sinoptikė.

„Žmonės tegu pasisaugo, bet tegu pernelyg neišsigąsta“, - sakė M.Kirkliauskaitė.

Ji teigia, kad pirmadienį pranešus apie galimą škvalą, sinoptikai sulaukusi daugybės išsigandusių gyventojų skambučių.


Šiame straipsnyje: Škvalaskaitraaudra

NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas

siaubas portretas
Greičiau tas škvalas praeitų - lyg jau artinasi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių