Suimtas „Swedbank“ grasinęs susprogdinti vyras

Vilniaus 2 apylinkės teismas leido 1 mėn. suimti penktadienį pavakare sulaikytą vilnietį Janą Kurickį, kuris įtariamas grasinęs trečiadienį sostinėje susprogdinti „Swedbank“ pastatą.

1963 m. gimusį vyrą atvežė sustiprintos konvojaus pajėgos. Prokuratūra prašė įtariamąjį suimti dviem mėnesiams. Prie teismo budėjo policijos pareigūnai.

Vyras visiškai pripažino savo kaltę. Už turto prievartavimą jam gresia laisvės atėmimo iki 10 metų bausmė.

Jis prisipažįsta grasinęs susprogdinti sprogmenį ir reikalavęs milijono eurų.

„Jis yra skolingas apie 800 tūkst. litų – tokie finansiniai įsipareigojimai. Yra ne vienas subjektas, kuriam jis yra skolingas“, – sakė P. Jablonskas. Anot prokuroro, J. Kurickis skolingas ir įmonėms, ir fiziniams asmenims.

Nusikaltimui įtariamasis ryžosi tikėdamasis sugrąžinti skolas.

48-erių metų įtariamasis yra vienos statybų bendrovės direktorius. „Tą įmonė, kurioje jis dirba direktoriumi šiuo metu yra finansiškai neveiksni, todėl įtariamojo pajamos atsitiktinės“, – sako prokuroras.

Anot pareigūno, įtariamasis tikina, kad veikė vienas. Duomenų, kad jis turėtų bendrininkų, pareigūnai neturi. J. Kurickis tikina pats pagaminęs automobilius – bombų imitacijas, apie tai niekas daugiau esą nežinojo.

„Jo atžvilgiu yra priimtas apkaltinamasis nuosprendis dėl turto išvaistymo birželio 15 d. Šis nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs, todėl apie teistumą dar kalbėti negalime“, – sakė P. Jablonskas. J. Kurickiui teismo nuosprendį apskųsti liko kelios dienos. Jam paskirta metų laivės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas metams.

Grasinimu susprogdinti „Swedbank“ įtariamojo nuomojamą butą Pilaitėje  antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai šturmavo penktadienį apie 17 val. Per operaciją apsieita be šūvių ir garsinių ar dūminių granatų.

Banko „Swedbank“ buveinėje Vilniuje trečiadienį vakare vyko neįprasta išminavimo operacija. Stovėjimo aikštelėje po banku buvo paliktas automobilis — bombos imitacija. Anonimas grasindamas, kad susprogdins banką, reikalavo milijono eurų. Specialiosios tarnybos, kriminalistai ir išminuotojai Konstitucijos prospekte dirbo apie 12 valandų. Ketvirtadienį rytą automobilis išvežtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mislinu

mislinu portretas
LRA vadų demaršai, Sikorskio demonstratyvus elgesys ir šito ,,jano" teristinis išpuolis....gal kad Lietuvai įkąsti tarptautinio forumo fone....labai sutapo, o gal...toks planas ?

tetas

tetas portretas
Kada Lietuvos policija,prokuratura , taip puikiai prades gaudyti ir sodinti tuos ,kurie issvaiste Lietuvos valstybes lesas???? Tada tikrai bus galima dziaugtis valstybes tesesauga ir teisingumu salyje.Dabar gaudo sudeliautojus,kiausiniu vagis,kurie nieko blogo valstybei nepadaro.Vaidina, kad sunkai ir atsakingai dirba,spektaklis .

liudna

liudna portretas
krito dar viena banku auka,neatlaikiusi spaudimo
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių