Teismo bus prašoma suimti Kauno vicemerą K.Kriščiūną

Kauno teisėsaugos pareigūnai trečiadienį kreipsis į teismą, prašydami skirti kardomąjį suėmimą miesto vicemerui socialdemokratui Kęstučiui Kriščiūnui. Jam yra pateikti įtarimai, dalyvaujant advokatui jis apklaustas įtariamuoju.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė sakė, kad į teismą ketinama kreiptis dėl trijų įtariamųjų suėmimo.

Kokie įtarimai pateikti vicemerui ir kitiems sulaikytiems asmenims, prokuratūra kol kas nedetalizuoja, taip pat neskelbiama, kuriuos įtariamuosius be vicemero bus prašoma suimti.

K.Kriščiūnas, jo visuomeninė padėjėja Zita Zalagėnaitė bei dviejų savivaldybės įmonių vadovai naktį praleido areštinėje.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai pirmadienį sulaikė ne tik Kauno vicemerą, jo visuomeninę padėjėją, bet Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorių Algimantą Puidoką ir „Panemunės butų ūkio“ direktorių Tomą Pilvinį.

Pasak STT, šie asmenys sulaikyti atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimo ir turto iššvaistymo. Įtariama, kad neteisėtai naudotos Kauno miesto savivaldybei priklausančių įmonių lėšos.

Visų sulaikytųjų darbo vietose atliktos kratos, krata atlikta ir Z.Zalagėnaitės namuose. Per kratas paimti tyrimui reikalingi dokumentai.

42 metų K.Kriščiūnui savivaldybėje buvo pavesta rūpintis aplinkos gerinimu ir ekologija, ekologine plėtra ir investicijomis, miesto ūkiu, savivaldybės turto ir statybų priežiūra, urbanistika ir architektūra, verslo skatinimu ir sąlygų verslo plėtrai sudarymu.


Šiame straipsnyje: KriščiūnasSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Andre

Andre portretas
Visus toj Kauno savivaldybej reik pasodint, ten zuliku gauja. Idomu uz kiek savivaldybe pardave Venskienei teise globot vaika,kuri ji buvo suinteresuota pagrobt,kad savo nusikaltimus pridengt? Ir iki savivaldybe suka uodega, matyt gerai nubyra nuo ponios stalo.

dumblas pajudejo

dumblas pajudejo portretas
Dumblas pajudejo ponai...

ops

ops portretas
čia kuris dumblas ar tas prie salos kur gerbiamasis kriksciunas tvarkė? bet įtarimų taip ir neradau- nors antraštė skelbia,
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių