Vilniaus vardą bandė apsaugoti

Vilniaus turizmo informacijos centre (TIC) prireikus pavaišinti svečius, miestui reprezentuoti dažniausiai pasitelkiami dviejų rūšių saldainiai "Vilnius" ir "Sostinės".

TIC direktorė Jolanta Beniulienė prisipažino norinti, kad Vilniaus vardas būtų labiau apsaugotas. "Tačiau teisiškai tai – bendrinis žodis ir nėra jokių apribojimų, kaip jį naudoti", – atsiduso J.Beniulienė.

"Manome, kad jie kokybiški ir gražiai supakuoti, nors nėra pigūs. Bet nenorėkime pigiais produktais papirkti žmonių skonio. Be to, minėti saldainiai turi istoriją. Prisimenu, kaip tėvai juos slėpdavo spintoje ir saugodavo ypatingai progai", – pasakojo TIC vadovė.

Miestą simbolizuojančius "Vilniaus pergalės" saldumynus mėgsta ir sostinės meras Artūras Zuokas. "Mėgstu saldainius "Vilnius", taip pat saldainių rinkinį "Vilnius". Manau, kad tokie dalykai miesto reprezentacijai reikalingi. Gaila, kad ne visi produktai pakankamai kokybiški", - sakė sostinės meras.

Išskirtinio Vilniaus skonio bandyta ieškoti 2009-aisiais – kultūros sostinės metais. Tada buvo sukurti penki džemai, rekomenduoti valgyti su duona. Tačiau tai tebuvo vienkartinis projektas, taip ir neradęs vietos miesto įvaizdžio strategijoje.


Šiame straipsnyje: saldainiaiVilniusZuokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Z I N A S

   Z  I  N  A  S   portretas
D I E N A Š. M. liepos 7 septintosios pirmosios valandos. „PARŪGĘS VILNIAUS SKONIS“. Dovilė Jablonskaitė. 5. Z I N A S 2011 07 07 01:58 ... IR DOVILĖ JABLONSKAITĖ, IR MINDAUGAS LAPINSKAS, IR JOLANTA BENIULIENĖ, IR gerb. pažįstamas ARTŪRAS ZUOKAS tebėra rūgtelėję rusiškos kalbos nelaisvėje. Žodis KIEKYBĖ nepasako k i e k daiktų, žodis KOKYBĖ, KOKYBIŠKAI NEPASAKO , AR DAIKTAS GERAS, AR PRASTOKAS, AR SERTIFIKUOTAS EUROPOJE, AR YRA METŲ GAMINYS, AUKSO MEDALIU APDOVANOTAS, AR ŠLAMŠTAS, UŽPERNYKŠČIAS, PASENĘĘĘS! Lietuviai, nevergaukite rusų humoristui Arkadijui Rajkinui, kuris linksmino publiką žodžiu KAKČESTVO; KAKČESTVENNYJ... MĄSTYKITE LIETUVIŠKAI ! /// Z ///
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių