Gydytojai baiminasi dėl mažamečio stipruolio sveikatos

Trejų metukų amerikietis lengvai stumdo baldus, kelia trijų kilogramų svarmenis ir kitus sunkius daiktus. Neįprastai daug jėgų berniukas turi dėl to, kad serga reta genetine liga.

Pasak gydytojų, Liamo Hoekstros raumenys yra hipertrofuoti dėl miostatino geno mutacijos. Dėl padidėjusių raumenų skaidulų berniukas tapo neįprastai stiprus. Nepaisant to, išvaizda jis niekuo nesiskiria nuo bendraamžių.

Dėl greitos medžiagų apykaitos L.Hoekstra turi dažnai valgyti - jis tą daro šešis kartus per dieną. Berniuko raumenys tokie stiprūs, kad pargriuvęs jis nejaučia skausmo.

Gydytojai nerimauja dėl L.Hoekstros sveikatos, nes širdis irgi yra raumuo, ir jos pakitimai gali būti pavojingi gyvybei.

Pirmas tokios ligos atvejis buvo užregistruotas 2000 m. Vokietijoje.

L.Hoekstra lengvai atlieka fizinius pratimus


Šiame straipsnyje: mutacijaraumenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Daktaras oi neskauda

Daktaras oi neskauda portretas
Nieko ypatingo cia nepastebejau, labiau panasu, kad vaikas hiperaktyvus. Matomai Amerikoj krize paveike ne tik finansus bet ir eiliniu pilieciu smegenis. Pagalvojo turbut kad supermenas gime.. Gero ir turiningo savaitgalio Visiems

p

p portretas
Ne per seniausiai rode vaika kulturista, katras stangas tampo, karate uzsiimineja. Tai gal tiem tevam smegenys sukasi amerikietisku kinu prisiziurejus?

niekotokio

niekotokio portretas
Mano sunus metu budamas sofa po kambari stumde. Joks stebuklas. Vaikas kaip vaikas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių