„Wikipedia“ įkūrėjas grasina uždaryti tinklalapį

Vienas iš „Wikipedia“ kūrėjų Jimmy Walesas pagrasino, kad „išjungs“ anglišką tinklalapio versiją, norėdamas pareikšti protestą prieš ruošiamą antipiratinį įstatymą JAV.

Privačiame „Wikipedia“ žiniatinklyje J.Walesas pareiškė: „Pasaulinis angliškos „Wikipedia“ streikas turėtų „paspausti“ JAV valdžią. Žinoma, tai būtų didžiulis žingsnis. To dar niekada nebuvo padaryta su šiuo tinklalapiu“.

Tokiu veiksmu „Wikipedia“ įkūrėjas norėtų atkreipti dėmesį į šiuo metu svarstomą įstatymą dėl internetinio piratavimo, rašo „Daily Mail“.

Teisinio akto priešininkai teigia, kad dokumentas vadovaujasi principu „kaltas, kol neįrodė, kad nekaltas“.

Priėmus šį įstatymą, internetiniai tinklalapiai, kuriuose turinį generuoja visi vartotojai, lengvai patektų į „kaltųjų sąrašą“.

Aktyvistų grupė „Electronic Frontier Foundation“ teigė: „Kiekvienas tinklalapis, kuriame yra vartotojų generuojamas turinys, bus priverstas ypač atidžiai stebėti ir filtruoti, koks turinys patenka į tinklalapį, jei šis įstatymas įsigalios“. 

Kol kas sprendimas streikuoti uždarant „angeliškąją“ „Wikipedia“ versiją nepriimtas. Tinklalapio įkūrėjas kviečia žiniatinklio skaitytojus diskutuoti apie šią protesto formą. Kaip teigia „Daily Mail“, dauguma į diskusiją įsitraukusių interneto vartotojų pritaria šiam streikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių