Per dieną sužeisti trys pėstieji

Ketvirtadienį Kauno gatvėse buvo sužeisti net trys pėstieji. Du iš jų nukentėjo eidami per pėsčiųjų perėjas. 

Sukilėlių prospekte automobilis „VW Golf“ apie 14 val. partrenkė ir sužeidė pėsčiųjų perėja per kelią ėjusią 20-etę merginą. 

Apie 17 val. Linkuvos gatvėje pėsčiųjų perėjoje partrenkta 60-etė pėsčioji. Moterį sankryžoje su Panerių gatve partrenkė „Ford Mondeo“ automobilis. 

Birželio 23-osios gatve važiavo automobilis „Toyta Yaris“. 30-etis vairuotojas sankryžoje su Partizanų gatve, sukdamas į kairę, partrenkė 40-etį pėstijį. 

Kauno kelių policijos pareigūnai, remdamiesi statistika, skaičiuoja, kad šiemet gatvėse sužalota mažiau pėsčiųjų negu pernai per tą patį laikotarpį. 

Tačiau Kelių policijos viršininkas Alfonsas Tarasevičius kartoja, kad eismo taisykles būtų pravartu prisiminti ir pėstiesiems, ir vairuotojams. 

„Pėstieji turėtų eiti per gatvę tik įsitikinę, kad tai saugu, o vairuotojai įsitikinti, kad tikrai nėra pėsčiųjų“, - rodos elementarią tiesą priminė viršininkas. Pasak A.Tarasevičiaus, dažnas vairuotojas pamiršta, kad artėjant prie perėjos privalu sumažinti greitį. Jei to nepakanka, kad vairuotojas įsitikintų, kad nėra pėsčiųjų, patariama sustoti. 

A.Tarasevičius negailėjo kritikos ir pėstiesiems. „Kasdien maždaug du kilometrus į darbą ir namo einu pėsčiomis. Nesutinku žmonių su atšvaitais“, - pastabas minėjo viršininkas. 

Viršininkas pagyrė, kad jaunoji mūsų karta gerokai rūpestingesnė. Didžioji dalis vaikų apsišarvavę atšvaitais. Būti matomais turėtų stengtis ir suaugusieji. 


Šiame straipsnyje: avarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių