Darbuotojai apvaginėjo savo darbdavius

Parduotuvės „BMS Megapolis" projektų vadybininkas įtariamas iš darbovietės pasisavinęs įvairios technikos už beveik pusę milijono litų, o kaunietė buhalterė buvo kuklesnė - pasiėmė daugiau nei trečdalį milijono.

Pasisavino 323 pavadinimų prekes

Anksčiau neteistam 24 metų klaipėdiečiui A.J. pareikšti įtarimai klastojus dokumentus ir juos naudojus bei sukčiavus įgyjant didelės vertės svetimo turto. Įtariama, kad klaipėdietis nuo 2007 metų lapkričio iki šių metų balandžio suklastojęs 23 PVM sąskaitas faktūras pasisavino įvairios kompiuterinės, vaizdo ir garso įrangos, buitinės technikos už 473 tūkst. litų, iš viso 323 pavadinimų prekes.

Šiemet balandį atlikdami kratą įtariamojo namuose Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai rado ir konfiskavo nusikalstamu būdu įgytas prekes. Vėliau jos grąžintos teisėtam savininkui - bendrovei „BMS Megapolis".

Už sukčiavimą įgyjant didelės vertės svetimo turto įstatymas numato laisvės atėmimą iki 8 metų. Už dokumento klastojimą ir suklastoto dokumento panaudojimą asmuo gali būti nubaustas pinigine bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 3 metų.

Apėmė pirkimo manija

Vienos Kauno bendrovės buhalterė įtariama pasisavinusi apie 380 tūkst. litų įmonės lėšų. Už dalį šių pinigų darbuotoja pirko ne vieną porą akinių, baldų, automobilių detalių, elektros ir buities prekių. Šiems pirkiniams išleido daugiau nei 40 tūkst. litų ir atsiskaitė įmonės pinigais.

Buvusi medicinos literatūrą leidžiančios, kursus ir renginius organizuojančios bendrovės 51 metų buhalterė dabar turės stoti prieš teismą - jai pareikšti įtarimai pasisavinus svetimą didelės vertės turtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių