Kauno teismui nepavyko atversti Kybartų riaušininkų bylos

Kauno apygardos teismui ketvirtadienį nepavyko pradėti nagrinėti riaušių Kybartų pataisos namuose bylos. Susirgus vienam bylos kaltinamajam, posėdis atidėtas iki vasario, pranešė teisėjas Kęstutis Dargužis.

Kybartų pataisos namuose kalėję Ramūnas Petrulis ir Rimantas Pežinskas kaltinami 2010-ųjų rugpjūčio 8 dieną organizavę ir vadovavę nuteistųjų sambūriui, siekiant viešai smurtauti ir niokoti pataisos namų turtą.

Bylos duomenimis, riaušes kėlę nuteistieji tikėjosi pagrobti Kybartų pataisos namų budėtojų dalyje laikomas narkotines medžiagas – daugiau nei tris gramus heroino. Medžiagos į įkalinimo įstaigą buvo neteisėtai permestos, jas pareigūnai buvo suradę ir paėmę.

Norėdami būti neatpažinti, R.Petrulis ir R.Pežinskas pasigamino kaukes bei pasiėmė metalinius strypus.

Išmušę pataisos namų prausyklos lango stiklą bei perlipę per apsaugines tvoras, jie neteisėtai pateko prie budėtojo dalies patalpų ir pasipriešino prižiūrėtojams. Tačiau jie nesugebėjo atrakinti ar išlaužti užrakto.

Nuteistieji įtariami suniokoję pataisos namų turto už beveik 446 litus.

R.Petrulis ir R.Pežinskas dabar laikomi Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime Vilniuje. Dėl ligos į posėdį negalėjo atvykti R.Petrulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių