Latviai iš estų pavogė „Honda“ ir buvo sulaikyti Kaune

Kauno policijos pareigūnai sulaikė tris Latvijos gyventojus, įtariamus automobilių vagystėmis. Nustatyta, kad du automobiliai „Honda CR-V“ buvo pavogti Estijoje.

Ketvirtadienį, apie 11 val., magistralėje Klaipėda - Vilnius ties kavine „Tėvynė“ pareigūnai sulaikė tris Latvijos gyventojus, kurie įtariami Estijoje pavogę du brangius automobilius ir atvykę juos parduoti į Lietuvą.

Pareigūnai rado ir du automobilius „Honda CR-V“, pilkos ir raudonos spalvos, 2007 m. laidos, su estiškais numeriais. Automobilių vertė - apie 150 tūkst. litų. Patikrinus nustatyta, kad abu automobiliai vasario 10 dienų buvo pavogti Estijoje

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir naudojimo (LR BK 189 str. 2 d.). Už tai baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. Trims Latvijos piliečiams pareikšti įtarimai, jie uždaryti į areštinę 48 val.

Penktadienį į Kauną atvyksta Estijos policijos pareigūnai, bus sprendžiamas klausimas dėl įtariamųjų perdavimo Estijos teisėsaugai.

Kriminalinės policijos pareigūnai pernai Kaune, kituose šalies miestuose ir rajonuose rado ir savininkams gražino užsienyje vogtų transporto priemonių už 4 mln. litų. Šįmet rastos jau 4 užsienyje vogtos transporto priemonės, kurių vertė - daugiau nei 0,5 mln. litų. 


Šiame straipsnyje: vogti automobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių