L.Stankūnaitei dukters dar teks palaukti

Kėdainių rajono apylinkės teismui trečiadienį, greičiausiai, nepavyks atverti bylos dėl Drąsiaus Kedžio dukters gyvenamosios vietos nustatymo. Mergaitės globėja Neringa Venckienė prašys bylos nagrinėjimą atidėti.

„Tik penktadienį gavau pranešimą apie būsimą teismo posėdį, tačiau aš trečiadienį pati turi nagrinėti bylas, todėl Kėdainių teisme dalyvauti negalėsiu“, - portalui 1diena.lt sakė N.Venckienė.

Mergaitės globėjos teigimu, prieš paskirdamas teismo posėdžio datą galėjo pasitikrinti, ar ji tą dieną neturi bylų. „Posėdžio datos paskirtos seniai, žmonės į teismą sukviesti, negaliu aš visko mesti ir važiuoti į Kėdainius“, - kalbėjo D.Kedžio sesuo.

Pirmadienį ryte N.Venckienė išsiųs Kėdainių rajono apylinkės teismui prašymą, kad bylos nagrinėjimas būtų atidėtas. Paskirtį kitą teismo datą ji prašys ne tik dėl savo užimtumo Kauno apygardos teisme, bet ir dėl kitos neišnagrinėtos bylos.

„Byla dėl mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo negali būti nagrinėjama kol nėra sprendimo byloje dėl motinos valdžios apribojimo. Kaip galima nustatyti mergaitės gyvenamąją vietą, jei po to, kitas teismas gali apriboti Laimutei Stankūnaitei teises į dukrą“,- įsitikinusi N.Venckienė.

Apriboti L.Stankūnaitei teises į mergaitę teismo paprašė balandį keistomis aplinkybėmis mirusio D.Kedžio tėvai Laimutė ir Vytautas Andrius Kedys.

Šį klausimą sprendžiantis Panevėžio miesto apylinkės teismas, bylos nagrinėjimą atidėjo iki nebus padėtas taškas pedofilijos byloje. Prokurorai šią bylą, kurioje įtarimai pareikšti vieninteliam Andriui Ūsui, prašo nutraukti, nes kaltinamasis žuvo birželio 13-ąją. Ar prokurorų prašymas bus patenkintas, paaiškės lapkričio 17 d.

Bet jei net pedofilijos byla ir bus nutraukta, teismas ne iškart galės sėsti nagrinėti, ar L.Stankūnaitė verta motinos vardo. Buvusi D.Kedžio sugyventinė apskundė Panevėžio miesto apylinkės teismo nutartį Panevėžio apygardos teismui. Posėdžio data šiame teisme dar nepaskirta.

L.Stankūnaitė jau džiūgauja, kad netrukus atgaus dukrą, tačiau N.Venckienė sako nemananti, kad tas jos džiaugsmas yra pagrįstas.

„Nemanau, kad teismas dar kartą kartotų tą pačią teisėjo Broniaus Varsackio klaidą ir nuspręstų mergaitę grąžinti skubiai“, - įsitikinusi N.Venckienė.     

Anot jos, kad B.Varsackio nutartis buvo nepagrįsta, jau įrodė ir teismas. „Turi įvykti parengiamasis teismo posėdis, po to jau posėdis, kuriame nagrinėjamas skundas ir tik viską išsiaiškinus galima skelbti nutartį, o ir ją galima apskųsti“, - aiškino mergaitės globėja.

Gegužę Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimas grąžinti mergaitę  skubiai L.Stankūnaitei papiktino ir vaiko teisių specialistus. Tada jie teigė, kad mergaitės negalima skubiai atiduoti L.Stankūnaitei, nes mergaitė su motina yra beveik negyvenusi, ją mato tik trumpai per susitikimus, o ir ši, nelabai mokės kaip elgtis su vaiku.  Reikalingas pereinamas laikotarpis, kad mama ir dukra priprastų viena prie kitos.

Neatiduoti mergaitės L.Stankūnaitei neketino ir nuo gegužės vidurio prie Venckų ir Kedžių budintys žmonės.

„Tegul L.Stankūnaitė negalvoja, kad viskas bus taip lengva ir iš anksto nesidžiaugia. Ji sako, kad skųsis Europos žmogaus teisių teismui, skųsiuos ir aš, jei pedofilijos byla bus numarinta, o mergaitė atiduota jai“, - rankų sudėti nežada N.Venckienė.      


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių