N.Venckienės drausmės byla išnagrinėta iš naujo

Prezidentei neatleidus iš pareigų teisėjos Neringos Venckienės, jai iškelta drausmės byla penktadienį nagrinėta iš naujo.

Nors N.Venckienė buvo kviesta dalyvauti šiame Teisėjų garbės teismo posėdyje, tačiau į jį atvykti nesiteikė. Apie savo nedalyvavimą teismo ji neinformavo ir raštu. Buvo nuspręsta Kauno apygardos teismo teisėjai dar šių metų sausį iškeltą drausmės bylą nagrinėti be jos.

Šių metų balandžio 18 d. šią drausmės bylą nagrinėjęs Teisėjų garbės teismas nusprendė, kad N.Venckienė šiurkščiai pažeidė Teisėjų etikos reikalavimus. Teismas pasiūlė Prezidentei Daliai Grybauskaitei teisėją atleisti iš pareigų, tačiau ši gegužės 2 d. atsisakė tai padaryti.

Griežčiausios bausmės Kauno apygardos teismo teisėjai buvo pareikalauta išnagrinėjus Laimutės Stankūnaitės ir Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjo Vytauto Krikščiūno skundus.

L.Stankūnaitė teisėją skundė dėl publikacijos „Kauno dienoje“ ir joje pasakytų žodžių: „Labai gaila, kad per išgamas, iškrypėlius teko palaidoti brolį, tačiau aš tikiu likimu ir tikiu, kad viskas sugrįš gyvenime. Sugrįš ir jiems kada nors“.

V.Krikščiūnas piktinosi pernai, lapkričio 17 d., po teismo posėdžio žurnalistams ištartais teisėjos žodžiais: „Čia ne pabaiga. Aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs, jūs pamatysite, praeis du, trys, penki metai ir viskas išlįs. Tegul jie negalvoja, kad jie čia dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai ir iškrypėlių klaną dengdami, čia taip nebus“.

Netylėjo tada ir jos mama Laimutė Kedienė. „Čia nė vieno teisėjo nėra, čia trys banditai atėjo ir paskaitė nutartį“, - piktinosi Drąsiaus Kedžio mama.

Šiuos moterų žodžius taip vadinamosios pedofilijos bylos nagrinėjimui pirmininkavęs V.Krikščiūnas įvertino kaip teismo įžeidimą ir lapkričio 22 d. kreipėsi į Teisėjų tarybą.

Teisėjų taryba nusprendė V.Krikščiūno skundą perduoti Generalinei prokuratūrai, ši pradėjo ikiteisminį tyrimą L.Kedienės atžvilgiu. Šią bylą nagrinėja Utenos rajono apylinkės teismas.

Ikiteisminį tyrimą planuota pradėti ir dėl N.Venckienės ištartų žodžių, tačiau prokuratūra niekaip nepasiryžta kreiptis į Seimą dėl Kauno apygardos teismo teisėjos imuniteto panaikinimo.

Sprendimą N.Venckienės drausmės byloje Teisėjų garbės teismas žada skelbti gruodžio 23 d.

Kaip portalui 1diena.lt aiškino Teisėjų garbės teismo pirmininkas Antanas Simniškis, teismas nebegali N.Venckienei skirti tos pačios bausmės, t.y. dar kartą kreiptis į Prezidentę dėl teisėjos atleidimo iš pareigų. „Galime skirti kitas bausmes: įspėjimą, papeikimą arba griežtą papeikimą“, - sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Tai siandien ir senosios teismas? Gal galetu Asta apie tai placiau parasyti.

Na

Na portretas
Prisivire Venckiene koses ir prezidente apderge, dabar jos nieks neberinks antrai kadencijai, reiks plaktis prie Venckienes Drasiaus kelio

to 1

to 1 portretas
ka ji rasys, kai senosios teismas tik puse dvieju prasideda. po to, manau, bus
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių