Savaitgalį policija nutvėrė 136 apgirtusius vairuotojus

Šį savaitgalį policijos pareigūnams patikrinus 8 438 vairuotojų blaivumą, išaiškinti 136 neblaivūs vairuotojai, praneša Policijos departamentas.

Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 84, vidutinis - 40, sunkus - 12 vairuotojų. 

Policijos departamento duomenimis, 92 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos. Dar penki vairuotojai buvo patikrinti, įtarus, kad jie gali būti apsvaigę nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, tačiau nė vienas iš atvejų nepasitvirtino. 

Daugiausia neblaivių vairuotojų - 31 - išaiškinta Vilniaus apskrityje. Klaipėdos apskrityje nustatyti 23, Šiaulių - 21, Kauno - 14, Utenos - 11, Panevėžio - 10, Alytaus ir Telšių apskrityse - po septynis, Tauragės - šeši, Marijampolės - penki neblaivūs vairuotojai. 

Sunkiai apgirtusių vairuotojų daugiausiai sulaikyta Vilniaus, Panevėžio ir Utenos apskrityse - po tris. Šiaulių apskrityje sulaikyti du, Tauragės - vienas vairuotojas. 

Pirminiais duomenimis, savaitgalį neblaivūs vairuotojai dalyvavo keturiuose eismo įvykiuose. Jų metu žuvo vienas žmogus, dar keturi sužeisti.

Lapkričio 18-20 dienomis mūsų šalyje iš viso užregistruoti 28 eismo įvykiai: juose trys žmonės žuvo, 28 sužeisti. Tarp žuvusiųjų yra du pėstieji ir 15 metų keleivė. 

Per penkis iš eilės savaitgalius, nuo spalio 21 dienos, jau buvo patikrintas 39 424 vairuotojų blaivumas ir išaiškinti 733 neblaivūs vairuotojai. Daugiausiai nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 387, vidutinis - 258, sunkus girtumas - 88 vairuotojams.


Šiame straipsnyje: Girtumasvairuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vairuotojas

vairuotojas portretas
vajetau, policija padirbo prie savo turbut tiesiogines ir VIENINTELES funkcijos apsvaigusiu vairuotoju ikliuvimu (taip straipsni parasyta)... Nors sita funkcija policija dar atlieka, kitaip isviso be veiklos butu...

šnapsas

šnapsas portretas
va, vam žino ir kada nutverti, jug savaitgalis atsipalaidavimo metas.Ir kass vėns išgalvuojė ton šnapsa, visiems patinka ir visi geria, net ir farai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių