Siūloma D.Kedžio dukters pasimatymus su motina rengti darželyje

Didžiosios Britanijos lietuviai prisijungia prie judėjimų „Drąsiaus kelias“ ir „Vytis“ siekio keisti Drąsiaus Kedžio dukters pasimatymų su Laimute Stankūnaite vietą.

Antradienį jie išsiuntė pareiškimą Prezidentei Daliai Grybauskaitei, teisingumo ministrui Remigijui Šimašiui, vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui, generaliniam prokurorui Dariui Valiui ir generaliniam policijos komisarui Vizgirdui Telyčėnui.

Jame teigiama, kad Didžiojoje Britanijoje gyvenantys lietuviai yra susirūpinę, jog mergaitės, anot jų, priverstiniai pasimatymai su biologine motina L.Stankūnaite, vyksta viename iš Kauno policijos komisariatų, kurio aplinka ir nuolat mergaitę lydintys kaukėti apsauginiai traumuoja mažametę.

Išeivijos lietuviai Prezidentei, ministrams bei teisėsaugos institucijų vadovams primena, kad Lietuva yra ratifikavusi Vaiko teisių konvenciją, kurioje įtvirtinta nuostata, jog vaiko interesai yra svarbiausi.

„Reikalaujame, kad nors kartą būtų ginamas vaiko interesas ir pasimatymų vieta būtų pakeista į kitą aplinką, kuri mažiau traumuotų mergaitę, pavyzdžiui, į vaikų darželį, kurį jį lanko“, - rašoma pareiškime.

Didžiosios Britanijos lietuviai taip pat teigia, kad teismas, nagrinėdamas mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo klausimą privalo atsižvelgti ir į jos pačios norus bei pageidavimus. D.Kedžio dukra ne kartą yra pareiškusi, kad ji nori gyventi su savo teta, dabartine jos globėja Neringa Venckiene.

Kaip jau rašėme, neseniai panašaus turinio laiškus D.Grybauskaitei, R.Šimašiui, R.Palaičiui, D.Valiui ir V.Telyčėnui išsiuntė ir judėjimai „Drąsiaus kelias“ bei „Vytis“.

Šių judėjimų nariai perspėjo, kad jei per 10 dienų nesulauks atsakymų iš institucijų, kurių vadovams adresuotas reikalavimas, kaip spręsti esamą problemą, jie iš viso neleis vežti mergaitės į policijos komisariate vykstančius pasimatymus su L.Stankūnaite.


Šiame straipsnyje: KedysKedytėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių