„Swedbank“ grasinusį susprogdinti J.Kurickį teismas paliko už grotų

Iš banko „Swedbank“ 1 mln. litų eurų reikalavęs ir jį susprogdinti grasinęs vilnietis Janas Kurickis nuosprendžio lauks už grotų.

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį atsisakė paleisti kaltinamąjį į laisvę ir panaikinti Vilniaus apygardos teismo lapkričio 2 dieną paskelbtą nutartį, kuria J.Kurickiui suėmimas pratęstas dar trims mėnesiams - t.y. iki kitų metų vasario pradžios.

Apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Teismo procesas dėl didelės vertės turto prievartavimo iš banko jau prasidėjo. Praėjusį ketvirtadienį įvykusiame pirmajame posėdyje kaltinamasis tvirtino, kad grasinti bankui sprogmens imitacija jį privertė finansiniai sunkumai.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Paulius Jablonskas teisme tvirtino, kad J.Kurickis kaltinamas, kad birželio 29-ąją, būdamas apsvaigęs nuo narkotiko amfetamino, reikalavo 1 mln. eurų, grasindamas susprogdinti „Swedbank“ banko pastatą. Anot jo, automobilis buvo pastatytas požeminėje banko aikštelėje, išpurkštas putomis, ten įdėtas imituotas sprogmuo.

Pasak prokuroro, kaltinamasis, pastatęs automobilį, iš elektroninio pašto, registruoto adresu arturas.arturovas@gmail.com parašė laiškus į „Swedbank“, bendrovę „Maxima“, „Danske“ banką ir tuometinį „DnB Nord“ banką, pranešdamas apie grasinimą. Pinigų reikalauta iš „Swedbank“.

Be to, anot teisėsaugininko, kratos metu pas J.Kurickį buvo rasta amfetamino.

Kitas teiso posėdis numatytas gruodžio 8 dieną, jame bus apklausiami liudytojai.

Įstatymas už didelės vertės svetimo turto prievartavimo numato laisvės atėmimą nuo trejų iki dešimties metų. J.Kurickiui ne tik gresia nelaisvė, bet ir šimtatūkstantinis žalos ieškinys, kurį pareiškė du bankai.


Šiame straipsnyje: Swedbankgrasinimassprogmuo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Bankai turi atsijungti nuo visuomenės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių