Amerikiečiai ateitį patikėjo ydingam žmogui iš pašalies

Donaldas Trumpas – Jungtinių Valstijų prezidentas. Pribloškęs pasaulį stulbinama pergale po piktos ir skaldančios kampanijos, nekilnojamojo turto magnatas taps 45-uoju Amerikos vadovu ir pirmojoje kalboje pažadėjo atgaivinti amerikietiškąją svajonę bei būti visų amerikiečių prezidentu.

D. Trumpo pergalė tuo didesnė, nes respublikonai išsaugojo abejų parlamento rūmų kontrolę, nors D. Trumpas, be kitų, pykosi ir su savo partija. Sutriuškinta Hillary Clinton prabilo tik dieną po rinkimų, ir pareiškė, kad skauda ir skaudės dar ilgai, bet šalis turi suteikti galimybę buvusiam varžovui valdyti, ir priimti jį su atviru protu. Prezidentas Barackas Obama taip pat pažadėjo užtikrinti sklandų valdžios perdavimą ir pridūrė, kad galų gale visi yra viena komanda.

Stulbindamas, drebindamas politiką viena staigmena po kitos, naktį D. Trumpas pateikė didžių didžiausią staigmeną galingiausiai valstybei, ir, ko gero, dar didesnę visam pasauliui. Vienintelė Rusija aiškiai sirgo už neprognozuojamą respublikonų kandidatą, nuolat audrinama Kremliaus propagandos. Pažadinęs tamsiuosius Amerikos gaivalus, o gal priešingai, į valdžią atneštas pasipiktinimo, baimės ir netikrumo bangos, ardančios visą Vakarų pasaulį, dabar jis žada būti visų prezidentu.

„Dirbdami drauge mes pradėsime vykdyti neatidėliotiną užduotį – atkurti mūsų šalį, atgaivinti amerikietišką svajonę. Visą gyvenimą dirbau versle ieškodamas nepanaudoto potencialo – projektų ir žmonių visame pasaulyje. Tą noriu ir dabar nuveikti savo šalyje, turinčioje milžinišką potencialą. Kiekvienas amerikietis galės išnaudoti savo galimybes. Užmiršti vyrai ir moterys daugiau nebus užmiršti“, – sakė prezidentu išrinktas D. Trumpas.

Pakeliui į Baltuosius rūmus D. Trumpas svaidė įžeidimus į kairę ir į dešinę bei laužė visas politikos ir padorumo normas. Bet skilusioje, praradusioje pasitikėjimą, susipykusioje Amerikoje tuo piktinosi tik dalis. Kita dalis, tie užmirštieji vyrai ir moterys, į visa tai nekreipė dėmesio – jie girdėjo tai, ką nori išgirsti: nors D. Trumpas melavo nesustodamas, jo rėmėjai kartoja, kad jis vienintelis gali rėžti tiesą į akis. D. Trumpas neturi jokios valdymo patirties, o patirtis versle – prieštaringa, tačiau jo rinkėjai įsitikinę, kad jis vienintelis gali nusausinti Vašingtono pelkę. Pasėjusiam vėją, dabar jam teks išvengti audros derliaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių