Atidaryta dirbtiniu intelektu valdoma parduotuvė jau turi gerbėjų

Diuseldorfe jau veikia parduotuvė, kur viską gali krauti į savo krepšį ir ramiai išeiti pro duris. Skamba kaip vagystė, būtent taip turėtų veikti ateities parduotuvės su dirbtiniu intelektu. Tiesa, iš tikrųjų, dirbtiniu intelektu valdomai parduotuvei reikia ne pirkėjo, o jo telefono. 

Vokiečių reporteriai patys išbandė dirbtiniu intelektu valdomą parduotuvę. Pirmam apsipirkimui reikia programėlės „Pick and Go“ ir parodyti savo asmens tapatybės kortelę. 

„QR kodas rodo, kad galiu pirkti. Malonu tai, kad nereikia rankoje laikyti telefono. Tiesiog eini ir perki“, – pasakojo RTL reporterė Daria Semcov. 

Prekes galima tiesiog susikrauti į savo krepšį. Atrodo lyg vagystė, bet reikia nepamiršti DI – „didžiojo brolio“ ir daugybės jo kamerų. 

„Įdomiausia tai, kad vaizdo duomenys sujungiami į parduotuvės 3D modelį. Taigi tiksliai žinome, kur yra kiekviena prekė, tada galime ją priskirti objektui ir jo pirkinių krepšelį pateikti pirkėjui“, – aiškino „Rewe Pick&Go“ projektų vadovė Jana Sanktjohanser.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Tokiu virtualiu pirkinių krepšeliu gali naudotis ir klientai, kurie nėra atsisiuntę programėlės – jie atsiskaito greitojoje kasoje. Tie kurie prisiregistravo, gali tiesiog praeiti pro šalį, tereikia išeinant pridėti telefoną prie skaitytuvo.

Diuseldorfo parduotuvėje pirkėjai taip pat gali patys nuskenuoti prekes arba sumokėti senoviniu būdu prie kasos. Bet naujas būdas jau turi gerbėjų.  

Natūraliai kyla klausimas, ar kiekvienas klientas gali saugiai ir patikimai naudotis „Pick and Go“ programėle. 

„Mano pirkinius galima personalizuoti, nes žinau, ką ir kada pirkau. Ir tai ne daugiau nei tuo atveju, jei naudočiau lojalumo kortelę. Duomenų įvairovės, praradimo ar skaidrumo požiūriu, tai nėra kenksminga“, – tikino mažmeninės prekybos ekspertas Jörgas Funderis. 

Po apsipirkimo mobiliajame telefone galima peržiūrėti čekį, už kurį atsiskaitoma per „Paypalą“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas susiveda

viskas susiveda portretas
į masinę pasaulinę bedarbystę. Žmonių nebereikės, juos pakeis DI. Atrodo visi nesusimąstydami žingsnuoja iki visiško ekonomikos kracho.

As

As portretas
Tai dabar liko tik palaukti kada ai nuspres maisto nebeduoti zmonems nes tai kenkia zemes gamtai, ir kad zmones isskiria per dsug co2...patys norejot

Psichol.

Psichol. portretas
Visai neįdomu,kalbėte su robotais ir durnėkite.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių