Baltieji rūmai: JAV padės Lenkijai Rusijos agresijos atveju

JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) patikino Varšuvą, kad Vašingtonas pasirengęs užtikrinti paramą savo NATO sąjungininkėms rytiniame sparne pagal Aljanso sutarties 5-ąjį straipsnį, Rusijai sutelkus savo pajėgas prie sienos su Ukraina.

„J. Sullivanas patvirtino, kad JAV palaiko Šiaurės Atlanto sutarties 5-ojo straipsnio taikymą, ir pabrėžė Jungtinių Valstijų pasirengimą padėti sąjungininkėms rytiniame sparne ginti savo sienas“, – rašoma Baltųjų rūmų pranešime apie J.Bideno nacionalinio saugumo patarėjo pokalbį telefonu su Lenkijos nacionalinio saugumo biuro vadovu Pawelu Solochu (Pavelu Solochu).    

Baltieji rūmai informavo, kad šalys „apsikeitė nuomonėmis apie Rusijos karinės galios didinimą pasienyje su Ukraina ir patvirtino sąjungininkių vienybės svarbą diplomatinėse ir atgrasymo pastangose“. 

Šiaurės Atlanto sutarties 5-asis straipsnis numato, kad vienos ar kelių Aljanso valstybių narių užpuolimas bus laikomas jų visų užpuolimu.  


Šiame straipsnyje: JAVLenkijaRusijos agresija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Runkeliai

Runkeliai portretas
Buduliai,tik neapsišikit iš baimės

o

o portretas
mums jau /padejo / 1946m dabar lenku eile /pagalbai/tik ? is kurios puses o musu jau kaip nera tik nato poligonai===

ALGIS

ALGIS portretas
A r nebus kaip pagalba LIETUVAI po karo '',...tuoj ateisim , palaukit...'' , tai laukiam , geriau , kad nereikėtų jų pagalbos .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių