Baltieji rūmai: jei A. Navalno mirtis pasitvirtintų, tai būtų baisi tragedija

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai penktadienį pareiškė, kad Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirtis kalėjime, jei ji pasitvirtintų, būtų siaubinga tragedija.

Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas), kalbėdamas per NPR, taip pat pridūrė, kad ilga ir, jo žodžiais, nešvari Kremliaus istorija kenkiant savo oponentams „kelia realių ir akivaizdžių klausimų dėl to, kas čia įvyko“.

Pasak Rusijos federalinės įkalinimo įstaigų tarnybos, 47 metų A. Navalnas mirė penktadienį viename Arkties kalėjime. 2020 metais jis išgyveno apnuodijimą, tačiau grįžęs į Rusiją buvo suimtas ir galiausiai nuteistas 19 metų kalėti pataisos kolonijoje.

J. Sullivanas Nacionaliniam visuomeniniam radijui sakė, kad Baltieji rūmai „aktyviai ieško patvirtinimo“, kad galėtų nuspręsti, „kas bus toliau“.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį pareiškė, kad už opozicijos lyderio A. Navalno mirtį kalėjime yra atsakinga Rusija.

„Jo mirtis Rusijos kalėjime ir vieno žmogaus fiksacija bei baimė tik pabrėžia sistemos, kurią sukūrė V. Putinas, silpnumą ir puvimą pačioje jos širdyje“, – sakė A. Blinkenas Miuncheno saugumo konferencijos Vokietijoje kuluaruose.

„Už tai (už A. Navalno mirtį) atsakinga Rusija“, – pridūrė jis.

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) kol kas nepadarė jokio pareiškimo dėl pranešimų apie A. Navalno mirtį.

2021 metais po susitikimo su Vladimiru Putinu Šveicarijoje paklaustas, kas nutiktų, jei A. Navalnas mirtų, J. Bidenas atsakė: „Aš jam aiškiai daviau suprasti, kad, mano nuomone, to pasekmės Rusijai būtų pražūtingos.“

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministerija penktadienį apkaltino Jungtines Valstijas reiškiant „kategoriškus kaltinimus“ dėl to, kas kaltas dėl žinomo Kremliaus kritiko A. Navalno mirties.

„Žmogaus mirtis visada yra tragedija“, – pareiškė ministerija.

„Užuot metę kategoriškus kaltinimus, turėtume būti santūrūs ir palaukti oficialių teismo medicinos ekspertizės rezultatų“, – sakoma pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JANKIAI-- ŽMOGŽUDŽIAI, nes per 4 mėn. n u ž u d ė t e

JANKIAI-- ŽMOGŽUDŽIAI, nes  per 4 mėn. n u ž u d ė t e portretas
virš 28 tūkst. palestiniečių ---esate ŽMONIJOS išgamos !

Lenkiu galvą jo atminimui

Lenkiu galvą jo atminimui portretas
Kaip ten bebūtų,kaip ten bevertintumei Navalno veiklą,gaila jauno žmogaus.Jis pats pasirinko kankinio kelią ir kaip kankinys padėjo galvą ant aukuro.Galvojate,kad rusai tai įvertins? Juk jie tokie patys zombiai kaip ir mes,kurių ir su pagaliu nepriversi pakovot už savo teises.Va buvo kaizerinės Vokietijos pasamdytas pusžydis Leninas,kuris sugebėjo pripūst jiems arabų ir prižadėjęs pasidalint ponų užgrobtais turtais,sumajačino ubagams protus ir padarė reveliuciją.Aha,a patam darbštiems ir prakutusiems vėl viską atėmęs ,suvarė visus į kolchozus ar į lagerius.O čia Navalnas per savo užsispyrimą per įkalinimo laiką jau 27 kartus karcery kalėjo.Ten ne tik šalta,bet ir šlapia,blakės žiurkės.Pravda gauptvachtoj daug sėdėti teko ir blakes šerti,bet koc sausa i žiurkių nebuvo.Tai irgi už durną galvą pastoviai su karininkais besiėdant.Ir tik tiek esu ,,pagirtas'',kad tokio raspizdiajaus tarybinė armija nėra mačiusi...Tylos minute senio paraginti pagerbė Aleksiejaus atminimą ir Amen.

Jonas

Jonas portretas
Ruskiai nesiplesykit.Didesniu banditu pasaulyje nera.A.A.Navalnui.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių