Blogėja lenkų požiūris į Ukrainos pabėgėlius

  • Teksto dydis:

Praėjus daugiau kaip dvejiems metams nuo Rusijos invazijos į Ukrainą, kaimyninėje Lenkijoje, anot apklausos, suprastėjo nuotaikos pabėgėlių atžvilgu

Vis dar didelė – 78 proc. – respondentų dauguma mano, kad Lenkija turi priimti Ukrainos karo pabėgėlius, rodo ketvirtadienį paskelbti Varšuvos universiteto sociologų tyrimo rezultatai. Tačiau 2023 m. birželį šis rodiklis buvo gerokai didesnis ir siekė 89 proc.

Lenkija yra viena ryžtingiausių politinių ir karinių Ukrainos rėmėjų. ES ir NATO šalis priėmė beveik milijoną ukrainiečių pabėgėlių.

Remiantis dabartiniu tyrimu, 90 proc. apklaustųjų nurodė, kad jų požiūris į ukrainiečių pabėgėlius pastaruoju metu pasikeitė neigiama kryptimi. Beveik pusė lenkų (47 proc.) teigė pritariantys teiginiui, kad pabėgėliai iš Ukrainos „daug reikalauja“. Pernai tokios nuomonės buvo tik 39 proc. apklaustųjų.

Dabar 70 proc. lenkų pasisakė už tai, kad būtų gerokai sumažintas socialinių išmokų dydis ukrainiečių pabėgėliams. 25 proc. pareiškė nuomonę, kad parama turėtų mažėti nežymiai.

Anot apklausos, pasikeitė ir Lenkijos piliečių pozicija dėl jų šalies paramos Ukrainai. 2022 m. birželį, praėjus keliems mėnesiams nuo karo pradžios, apie pusė apklaustųjų teigė, kad Lenkija turi remti Ukrainą dar labiau nei iki tol. Dabar taip mano tik daugiau nei ketvirtadalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Supratot kas per haholas tinginiu krastas ir bobos su sikna.dirbti von visus namo per juos visam pasauliui darosi sunku gyventi

Senjora

Senjora portretas
Pagaliau lenkai praregėjo, greit visa europa praregės. Varyt juos į Ukrainą, tegul už klouną ir nacistus galvas guldo.

Kaunietis

Kaunietis  portretas
Reikia siųsti į karą tuos ukrų benderovcus, o ten RUSIJA dubasina tuos ukru fašistus kaip kokius tarakonus
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių