Čilės prezidentė surengė saugumo pareigūnų susitikimą po sprogimo sostinėje

  • Teksto dydis:

Čilės prezidentė antradienį susitiko su savo patarėjais saugumo klausimais, kai Santjage sprogus savadarbei bombai, buvo sužeista 14 žmonių.

Praėjus dienai po sprogimo prie metropoliteno stoties esančiame sausakimšame kavinukių rajone, prezidentė Michelle Bachelet (Mišel Bačelet) surengė aukšto lygio saugumo pareigūnų posėdį

Tai buvo daugiausiai žalos padaręs sprogimas iš visų beveik 30-ies, kurie šiemet sudrebino Santjagą, ir didžiausias išpuolis nuo 1990 metų, kai šalis sugrįžo į demokratiją.

Kol kas atsakomybės už šį išpuolį niekas neprisiėmė, tačiau anksčiau panašius sprogdinimus rengdavo anarchistinės grupuotės. Pastarasis įvyko po virtinės neišaiškintų mažų sprogimų Čilėje.

Čilėje taikomas griežtas antiteroristinis įstatymas, pagal kurį įtariamieji gali būti sulaikyti ir laikomi, nepateikus jiems oficialių kaltinimų, o tyrimo metu priimami slaptų liudytojų parodymai.

Užtaisas, kuris sprogo stotyje „Escuela Militar“ („Karo mokykla“), buvo padarytas iš gesintuvo ir laikrodžio, ir padėtas šiukšliadėžėje.

Čilėje per pastaruosius penkerius metus sprogo daugiau kaip 100 savadarbių bombų, kurių taikiniais tapo bankai, sporto salės, ambasados ir restoranai. Tos bombos padarė palyginti nedidelę žalą, sunkiai sužeistų žmonių nebuvo.

Praeityje atsakomybę už tokius išpuolius yra prisiėmusios grupės, naudojančios senų anarchistinių organizacijų pavadinimus.

Niekas dėl šių išpuolių nebuvo nuteistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių