D. Cameronas paragino JAV Kongresą patvirtinti paramą Ukrainai

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas, atvykęs oficialaus vizito į Vašingtoną, ketvirtadienį paragino JAV įstatymų leidėjus patvirtinti naują paramą Ukrainai ir jos kovai su Rusijos pajėgomis.

„Aš nesijaudinu dėl Ukrainos žmonių stiprybės, vienybės, sutarimo ir drąsos... Aš jaudinuosi, kad mes nepadarysime to, ką turime padaryti“, – sakė D. Cameronas JAV sostinėje vykstančiame Aspeno saugumo forume.

„Turime būti tikri, kad suteiksime jiems ginklų, ekonominę, moralinę, diplomatinę paramą, bet, svarbiausia, tą karinę paramą, kuri gali pakeisti padėtį“, – sakė jis.

Buvęs JK ministras pirmininkas D. Cameronas pirmą kartą lankėsi Vašingtone nuo tada, kai buvo paskirtas į užsienio reikalų sekretoriaus pareigas. Vėliau tą pačią dieną jis turėjo susitikti su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu.

Trečiadienį JAV Senatas užblokavo Baltųjų rūmų prašymą skirti 106 mlrd. dolerių neatidėliotinos pagalbos pirmiausia Ukrainai ir Izraeliui.

Tai buvo nesėkmė JAV prezidentui Joe Bidenui, kuris ragino įstatymų leidėjus pritarti lėšų skyrimui, perspėdamas, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nepasitenkins pergale Ukrainoje ir gali net užpulti kurią nors NATO šalį.

„Turime perduoti šiuos pinigus ukrainiečiams, – sakė D. Cameronas. – Turime juos paremti ir užtikrinti, kad Putinas pralaimėtų, nes jei nebus balsuojama už šiuos pinigus, šypsosis tik du žmonės“.

Vienas iš jų yra V. Putinas, o „kitas – Xi Jinpingas Pekine“, sakė D. Cameronas. – Ir nežinau, kaip jūs, bet aš nenoriu nė vienam iš tų žmonių įteikti kalėdinės dovanos“.

 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeparama UkrainaiJAV kongresasDavidas Cameronas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių