D. Trumpas ir J. Bidenas surinko pakankamai paramos reikalingos nominacijai užsitikrinti

  • Teksto dydis:

Demokratas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir jo varžovas respublikonas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį laimėjo pakankamai delegatų, kad užsitikrintų savo partijų nominacijas 2024 metų Jungtinių Valstijų prezidento rinkimuose, prognozuoja JAV žiniasklaidos tinklai.

Antradienį vykusių keturių valstijų rinkimų rezultatai iš esmės buvo iš anksto nulemti, nes dabartinis prezidentas J. Bidenas ir buvęs prezidentas D. Trumpas jau įveikė visus pirminius varžovus.

Pora gali pradėti rengtis prognozuotam 2020 metų kovos pasikartojimui.

J. Bidenas peržengė reikiamą 1 968 palaikančių delegatų ribą, kai laimėjo Džordžijoje – JAV svyruojančioje valstijoje, kurioje D. Trumpas yra teisiamas dėl įtariamo sąmokslo „pavogti“ praėjusius rinkimus.

D. Trumpo pergalė Vašingtone padėjo jam užsitikrinti 1 215 delegatų, reikalingų respublikonų nominacijai pelnyti, palaikymą ir grąžino jį bei jo judėjimą „Padarykime Ameriką vėl didžią“ (angl. Make America Great Again, MAGA) į varžybų dėl prezidento posto katilą.

Džordžija, Misisipė, Vašingtonas ir Havajai respublikonų pusėje siūlė iš viso 161 delegatų palaikymą, o D. Trumpui reikėjo 137 iš jų, kad baigtųsi kova dėl nominacijos.

D. Trumpo beveik visų respublikonų valstybinių pirminių rinkimų nušlavimas leido jam iš esmės užsitikrinti nominaciją daug anksčiau nei dauguma kandidatų ankstesnėse kampanijose, o tai užtikrina labai ilgas, beveik aštuonių mėnesių mūšį dėl Baltųjų rūmų.

Kaip ir dauguma poste esančių ir kandidatuojančių būti perrinktam prezidentų, J. Bidenas nesusidūrė su sudėtingu pirminių rinkimų sezonu – jis lengvai įveikė du kandidatus, kurie apklausose nuolat turėjo tik vienaženklį palaikymą.

Tačiau kalbama apie jo amžių ir žemėjančius reitingus, kuriais D. Trumpo komanda stengiasi pasinaudoti kampanijos metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių