D. Trumpas sako gavęs laišką, kuriame jis įvardijamas Kapitolijaus šturmo tyrimo taikiniu

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pareiškė, kad gavo prokurorų laišką, kuriame jis įvardijamas kaip taikinys tyrime dėl Kapitolijaus šturmo.

D. Trumpas savo socialinėje platformoje „Truth Social“ teigė, kad jam buvo duotos keturios dienos susisiekti su didžiąja žiuri, ir pridūrė, kad „tai beveik visada reiškia areštą ir kaltinamąjį aktą“.

Jis sakė gavęs šį laišką sekmadienio vakarą.

Toks laiškas gali būti siunčiamas prieš kaltinamąjį aktą. D. Trumpas tokį patį gavo prieš tai, kai praėjusį mėnesį jam buvo pateikti kaltinimai atskirame tyrime dėl netinkamo įslaptintų dokumentų tvarkymo.

Specialiojo patarėjo Jacko Smitho (Džeko Smito), kurio biuras vadovauja tyrimui, atstovas spaudai kol kas neatsakė į prašymą pakomentuoti.

2021 metų sausio 6 dieną tūkstančiai D. Trumpo šalininkų, įaudrintų jo ugningos kalbos prie Baltųjų rūmų, šturmavo Kapitolijų, kad sutrukdytų Kongresui patvirtinti Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę. Riaušės pareikalavo mažiausiai penkių žmonių gyvybių, nukentėjo 140 policijos pareigūnų.

Po riaušių Atstovų Rūmai inicijavo istorinę antrą apkaltą D. Trumpui – dėl sukilimo kurstymo, tačiau Senatas jį išteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2024 Prezidentas Trump

2024 Prezidentas Trump  portretas
viska padare teisingai. Issigimeliai “demokratai” iplieske 3 pasaulini, tik kada jis issivinios pilnai neaisku

O man

O man portretas
Jis patinka ir vėl bus išrinktas Amerikos prezidentu yes yes yes

Pakrante

Pakrante portretas
Kaip tas prietranka užkniso !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių