Dėl gaujų smurto Danija stiprina sienos su Švedija kontrolę

  • Teksto dydis:

Danija penktadienį pranešė stiprinanti sienos su Švedija kontrolę dėl vėl pratrūkusio švedų gaujų smurto.

Kopenhaga pareiškė, jog tikisi sulaikyti smurto plitimą savo teritorijoje po to, kai Danijoje buvo sulaikyti švedai, įtariami įvykdę kelis smurtinius nusikaltimus.

„(Danijos) policija nusprendė sustiprinti kontrolę [pasienyje] su Švedija“, – televizijai TV2 sakė Danijos teisingumo ministras Peteris Hummelgaardas (Pėteris Humelgordas).

„Prieš pat vasaros atostogas Danijos parlamentas priėmė... daugybę priemonių, susijusių su gaujomis, kurios... policijai suteikia naujų ir geresnių priemonių kovai su organizuotu nusikalstamumu“, – pažymėjo jis pareiškime, kurį paskelbė jo vadovaujama ministerija.

„Šiandien mes dar stipriau užsukame varžtus“, – pridūrė ministras.

Policija sustiprins traukinių, kertančių Eresundo sąsiaurį tiltu tarp pietinio Švedijos Malmės miesto ir Danijos sostinės Kopenhagos, kontrolę.

Taip pat bus sustiprinta Eresundo tiltu, jungiančiu šiuos du miestus, vykstančių automobilių kontrolė, be kita ko, naudojant stebėjimo kameras.

Nuo balandžio švedai Danijoje buvo įtraukti į 25 bylas, susijusias su organizuotu nusikalstamumu, ketvirtadienį žurnalistams sakė P. Hummelgaardas.

Pastarosiomis dienomis po trijų šaudymo incidentų Danijoje buvo suimti ir laikomi areštinėje trys švedai – visi nepilnamečiai.

Švedijai pastaraisiais metais sunkiai sekasi suvaldyti didėjantį gaujų smurtą, o šaudymai ir sprogdinimai šioje Skandinavijos šalyje dabar vyksta kone kas savaitę.

Pastaraisiais mėnesiais kitų smurtinių incidentų, susijusių su Švedijos gaujomis, būta Norvegijoje, Turkijoje ir Irake.

Iš pradžių gaujų smurtas Švedijoje buvo siejamas su narkotikų rinkos kontrole, tačiau pastaruoju metu vis dažniau kyla dėl konkurencijos ir noro atkeršyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha

Cha cha portretas
Nuo kada švedai patapo ruberoidais

Anonimas

Anonimas portretas
reikejo dar daugiau ciombiu prisileist

Anonimas

Anonimas portretas
Neisgelbes jusu . jevrop.i.d.e.r.a.i . jau niekas. Z,y d o krikscioniskos k.i.a.u.l.e.s bus is.pj.aut.os. A L L A C H A G B A R
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių