Kopenhagoje sulaikyta propalestinietiškame proteste dalyvavusi G. Thunberg

  • Teksto dydis:

Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg buvo sulaikyta per propalestinietišką protestą Danijos sostinėje Kopenhagoje. Laikraščiuose „Politiken“ ir „Ekstra Bladet“ paskelbtose nuotraukose bei akcijos organizatorių vaizdo įrašuose matyti, kaip 21-erių merginą prie universiteto pastato išveda policininkai. Ji savo kaklą buvo apsirišusi palestinietiška skara. „Tu ne viena“, – aktyvistei šaukė bendražygiai.

Kopenhagos policija pranešė, kad sulaikyti šeši demonstrantai, tačiau nei paneigė, nei patvirtino, kad tarp jų yra G. Thunberg. Sulaikytieji kaltinami įsibrovimu į teritoriją, rašė policija tinkle X.

Pati G. Thunberg instagrame paskelbė protesto prie Kopenhagos universiteto administracinio pastato vaizdo įrašą. Protestas esą surengtas, nes universitetas nereagavo į aktyvistų reikalavimus, tarp kurių buvo institucinis akademinis boikotas. Pastarasis reikalavimas reiškia, kad Kopenhagos universitetas dėl Gazos karo turi nutraukti bet kokį bendradarbiavimą su Izraelio universitetais. Kopenhagos universiteto administracinis pastatas yra miesto centre visiškai netoli Didžiosios sinagogos.

G. Thunberg visame pasaulyje išgarsėjo kaip klimato aktyvistė. Tačiau nuo Gazos karo pradžios 2023 m. spalį švedė savo žinomumą socialiniuose tinkluose išnaudoja ir tam, kad atkreiptų dėmesį į palestiniečių civilių situaciją Gazos Ruože.

G. Thunberg jau ne kartą buvo sulaikyta per demonstracijas įvairiose šalyse, pirmiausiai – per klimato protestus. Eurovizijos dainų konkurso Švedijos Malmės mieste kuluaruose gegužę ji buvo išvesta policijos, kai protestavo prieš Izraelio dalyvavimą renginyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai nepagydoma

tai nepagydoma portretas
apgydo ir vėl paleidžia kvailioti

Nuomonė

Nuomonė portretas
Laikas patupdyti tą kvaišą porai metų cypėn.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių