Dėl vandens stygiaus į Italijos Kaprio salą neįleidžiami turistai

Italijai priklausanti Kaprio sala nuo šeštadienio nebepriima turistų, nes dėl vandentiekio problemų iškilo grėsmė, kad populiariajame kurorte gali kilti sausra.

Kaprio merui Paolo Falco įvedus tokį draudimą, keletui iš Neapolio ir Sorento pietų Italijoje plaukusių keltų teko apsisukti ir grįžti atgal.

Už vandentiekį saloje atsakinga bendrovė pranešė, kad žemyninėje šalies dalyje ketvirtadienį kilo techninių nesklandumų ir nors jie jau buvo pašalinti, vandens tiekimas į Kaprį vis dar stringa.

P. Falco perspėjo dėl „tikros kritinės padėties“ ir paaiškino, kad nors penktadienį didžiojoje salos dalyje vandens vis dar buvo, vietos talpyklos „tuštėja“.

„Kritinė padėtis taptų dar sudėtingesnė, jei į Kaprį kaip įprasta kasdien atvyktų tūkstančiai turistų“, – pasakė jis.

Jo žodžiais tariant, vietiniai gyventojai iš vandenį pristatančios autocisternos gali įsipilti po 25 litrus geriamojo vandens vienam namų ūkiui.

Draudimas vietos gyventojams negalioja, o turistams jis bus taikomas iki atskiro pranešimo.

Neapolio įlankoje esanti Kaprio sala garsėja savo baltomis vilomis, užutėkiais nusėta pakrante ir prabangiais viešbučiais. Saloje yra maždaug 13 000 nuolatinių gyventojų, tačiau vasarą ją kasdien aplanko gausūs atostogautojų būriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ve

Ve portretas
Landžiotojai po svetimas trobeles prieina liepto gala, čia ne apie Kapri o apie ž ir r

o

o portretas
sala skalauja vanduo tai kokios problemos pastate destiliatoriu ir gerksio irenginio explotacija neatstos nuostoliu gaunamu is turizmo nebent ten visi nemokyti debilai ir niekam nesvarbu juos paprotint tegul ismirsta matomai to ir siekia tie kurie nor uzvaldyt sala ? kas???

As

As portretas
Saunuoliai Italai , nacionalinis interesas pirmiausiai...!!!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių