E. Macronas: Paryžiaus olimpinėse žaidynėse negali būti Rusijos vėliavos

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) trečiadienį išreiškė tvirtą poziciją, kad karo nusikaltimus vykdančios Rusijos vėliava negali plevėsuoti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Paklaustas apie galimą Rusijos sportininkų dalyvavimą Paryžiuje su neutraliu statusu, E. Macronas pridūrė: „Tikiuosi, kad tai yra olimpinio pasaulio sąžinės sprendimas. Ne priimančioji valstybė turi nuspręsti, ką turėtų daryti Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK).“

Sporto dienraščiui „L'Equipe“ jis teigė visiškai pasitikintis organizacijos prezidentu Thomu Bachu (Tomu Bachu).

Nuo 2022-ųjų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, Rusijos ir Baltarusijos sportininkams daugelyje sporto šakų buvo pritaikytos sankcijos.

Nepaisant tebesitęsiančio karo, TOK rekomenduoja leisti Rusijos ir Maskvos sąjungininkės Baltarusijos sportininkams varžytis tarptautinėse varžybose su neutraliu statusu.

Tačiau tie, kuriems leidžiama grįžti į pasaulinę sporto areną, turi atitikti tam tikras sąlygas. Be jau minėto ir kitų reikalavimų, jie turi įrodyti, kad aktyviai neremia karo Ukrainoje.

„Akivaizdu, kad Paryžiaus žaidynėse negali būti Rusijos vėliavos, manau, kad dėl to sutariama, – sakė E. Macronas interviu „L'Equipe“. – Rusijai kaip šaliai nėra vietos tuo metu, kai ji vykdo karo nusikaltimus, kai deportuoja vaikus.“

„Tikrasis klausimas, kurį turės išspręsti olimpinis pasaulis, – kokią vietą skirti šiems Rusijos sportininkams, kurie kartais ruošiasi visą gyvenimą ir taip pat gali tapti šio režimo aukomis“, – kalbėjo jis.

Tačiau Prancūzijos lyderis svarstė, kaip atskirti Rusijos sportininkus, kurie yra režimo rėmėjai, nuo tų, kurie yra aukos: „Tai yra tikrasis klausimas.“

Pasak jo, TOK turi priimti teisingą ir ukrainiečiams suprantamą sprendimą.

„Tai yra subalansavimas, jį turėsime atlikti“, – sakė E. Macronas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių