Elektromobilių pardavimai Europoje mažėja, hibridinių automobilių – auga

  • Teksto dydis:

Elektromobilių pardavimai Europoje, siekiančioje ambicingų kovos su klimato kaita tikslų, mažėja, tuo tarpu hibridinių transporto priemonių – auga.

Nors Europos Sąjunga planuoja iki 2035-ųjų uždrausti prekybą naujais vidaus degimo variklius turinčiais automobiliais, elektromobilių paklausa šiemet vangi, pirmiausia dėl įperkamesnių modelių trūkumo.

Europos automobilių gamintojų asociacijos (ACEA) kas mėnesį skelbiami statistiniai duomenys atskleidė, jog vien tik elektra varomų automobilių dalis visoje rinkoje sumenko nuo 13,8 proc. pernai gegužę iki 12,5 proc. šiemet gegužę.

Iš elektros tinklo įkraunamų hibridinių transporto priemonių lyginamasis svoris taip pat tirpsta ir praėjusį mėnesį sudarė tik 6,5 procento.

Kita vertus, paprastų hibridinių automobilių dalis rinkoje per metus ūgtelėjo nuo nuo ketvirtadalio iki beveik 30 proc., o vien tik benzinu ar dyzelinu varomų – sunyko iki kiek mažiau nei pusės.

Ekspertų grupė „Transport & Environment“ (T&E) vangią elektromobilių paklausą paaiškina tuo, kad jų gamintojai pirmenybę teikia didesnėms, aukštesnės kokybės, didesnės pelno maržos transporto priemonėms, bet ne lengviau įperkamiems, labiau vartotojams prieinamiems modeliams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių