ES diplomatijos vadovas: blokas nedviprasmiškai smerkia „Hamas“ atakas prieš Izraelį

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga šeštadienį paskelbė nedviprasmiškai smerkianti palestiniečių grupuotės „Hamas“ atakas prieš Izraelį ir paragino tuojau pat sustabdyti smurtą.

„Su dideliu skausmu stebime naujienas, ateinančias iš Izraelio. Nedviprasmiškai smerkiame „Hamas“ atakas. Šis siaubingas smurtas turi tuojau pat baigtis. Terorizmas ir smurtas nieko neišsprendžia. ES reiškia savo solidarumą su Izraeliu šiomis sunkiomis akimirkomis“, – sakė ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen), pasmerkusi „Hamas“ ataką prieš Izraelį, sakė kad tai yra terorizmas niekingiausia savo forma.

„Izraelis turi teisę gintis nuo tokių atstumiančių atakų“, – pridūrė ji.

Europos Vadovų Tarybos vadovas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) sakė, kad prieš Izraelį pradėtos atakos reiškia terorą ir smurtą prieš nekaltus piliečius.

„Galvoju apie aukas. ES solidarizuojasi su Izraelio žmonėmis šiuo baisiu momentu“, – sakė jis.

„Hamas“ atakas pasmerkė ir bloko narės.

Vokietija „griežtai smerkia teroristines atakas iš Gazos prieš Izraelį“, socialinėje žiniasklaidoje sakė užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok).

Ji išreiškė visišką Berlyno solidarumą su Izraeliu ir sakė, kad jis turi tarptautinės teisės garantuojamą teisę gintis nuo terorizmo.

Italija savo ruožtu išreiškė paramą Izraelio teisei gintis nuo brutalios atakos ir griežtai pasmerkė smurtą prieš civilius.

Prancūzija išreiškė visišką solidarumą su Izraeliu ir atakų aukomis, patvirtino, kad „absoliučiai atmeta terorizmą ir yra įsipareigojusi dėl Izraelio saugumo“, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Ispanija išreiškusi šoką dėl įvykių Izraelyje taip pat griežtai pasmerkė atakas, socialiniame tinkle „X“ parašė užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Albaresas (Chosė Manuelis Albaresas).

Tuo metu Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly (Džeimsas Kleverlis) sakė, kad Londonas „nedviprasmiškai smerkia siaubingas „Hamas“ atakas prieš Izraelio civilius ir (...) visuomet rems Izraelio teisę gintis“.

Ukraina taip pat išreiškė solidarumą su Izraeliu. Užsienio reikalų ministerijos pareiškime socialinėje žiniasklaidoje sakoma, kad „Ukraina griežtai smerkia tęsiamas teroristines atakas prieš Izraelį, įskaitant raketų atakas prieš civilius gyventojus Jeruzalėje ir Tel Avive“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
O kodėl nesmerkia izraelio, kuris okupaves apie 80% Palestinos žemių?Kodėl nesmerkia izraelio, kuris žudo Palestinos žmones, vaikus, moteris? Fašistinis izraelis naudoja Hitlerio metodus prieš Palestiniečių tautą.

„tai yra terorizmas niekingiausia savo forma“

„tai yra terorizmas niekingiausia savo forma“ portretas
O kokia terorizmo forma žydai užėmė Palestinos žemes? Jeruzalę, kuri pagal Jungtinių Tautų rezoliuciją turėjo būti padalinta per pusę arabams ir žydams!

ES TURI SAVO DIPLOMATIJĄ?...

ES TURI SAVO DIPLOMATIJĄ?... portretas
Kiek suprantu ta ES "diplomatija" randasi pas pasaulio teroristus už Atlanto. Pagal jų dūdele ir šoka visa ES.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių