Estijos prezidentas: ateitis su Rusija neįmanoma, kol nebus teisiami karo nusikaltėliai

  • Teksto dydis:

Ateitis su Rusija neįmanoma tol, kol karo nusikaltėliai nebus teisiami, trečiadienį kreipdamasis į Latvijos parlamento narius pareiškė Estijos prezidentas Alaras Karis.

Savo kalboje A. Karis pabrėžė Rusijos sukelto karo Ukrainoje žiaurumą, teigdamas, kad ant kortos pastatytas ne tik Ukrainos likimas, bet ir tai, kokiame pasaulyje gyvensime ateityje. Latvija ir Estija daro viską, kad sąjungininkai ir partneriai visada būtų pasirengę padėti Ukrainai, sakė jis. Taip pat, Estijos prezidento nuomone, reikia daryti viską, kad abejojančios šalys būtų įtikintos, jog ant kortos pastatytas ir jų likimas.

„Buča ir Iziumas yra rusų genocido simboliai“, – pabrėžė A. Karis. Pasak prezidento, neseniai Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) išduotas arešto orderis yra tvirtas ir būtinas žingsnis siekiant teisti Rusijos vadovybę, kuri kurstė terorą ir genocidą prieš Ukrainą.

A. Kario teigimu, svarbu reikalauti, kad šis arešto orderis būtų įgyvendintas visose TBT valstybėse narėse.

„Negalime įsivaizduoti, kad karo nusikaltėliai galėtų vaikščioti nenubausti, o tarptautinė visuomenė, vertinanti teisę į teisingumą, nieko nedarytų šiuo atžvilgiu. Tai būtų moralinis ir teisinis žlugimas“, – sakė Estijos prezidentas.

A. Karis taip pat pasidžiaugė ir pritarė Latvijos sprendimui atkurti privalomąją karinę tarnybą. Pasak jo, tai užtikrins Latvijos valstybės apsaugą dėl didesnės rezervistų kariuomenės ir platesnio gyventojų įsitraukimo.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeEstijos prezidentaskaro nusikaltėliaiAlaras Karis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių