Estijos prezidentas: naivu manyti, kad Rusija yra Europos saugumo architektūros dalis

Rusija negali būti Europos saugumo architektūros dalis, priešingai, ji kelia jai grėsmę. Tai Pasaulio ekonomikos forume Davose pareiškė Estijos prezidentas Alaras Karis, praneša portalas ERR.

„Naivu manyti, kad Rusija yra Europos saugumo architektūros dalis. Rusija, sukėlusi plataus masto karą, kad užgrobtų Ukrainą, nenori prisiimti atsakomybės už taiką ir stabilumą Europoje. Jos tikslas – pakirsti stabilumą ir saugumą. Tad dabar Rusija kelia grėsmę Europos saugumo architektūrai“, – sakė valstybės vadovas.

Anot jo, Europoje klostosi nauja saugumo situacija, kadangi Suomija ir Švedija nusprendė stoti į NATO, o milijonai pabėgėlių plūsta į daugelį žemyno šalių.

Estijos prezidentas pabrėžė būtinybę pakeisti mąstymo kultūrą sprendžiant užsienio politikos ir saugumo klausimus ir patarė Vakarams realiau vertinti grėsmes: „Stabdykite Rusiją, o ne save“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Isvada

Isvada portretas
maskolija turi buti izoliuota galutinai ir negriztamai kartu su gudija! Kodel Vakarai « tempia guma »?! Kremliaus ziurkes turi buti grieztai nubausti ir ikalinti! Pakaks is Paryziaus su jais meilikauti!

As

As portretas
Kaip galima ukrainai atiduoti rusams ,ta kas geografiskai ne ju,,prasideda pasaulio seniu nusisnekejimas,pamatysime dar ne tai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių