Estija priėmė įstatymą, leidžiantį panaudoti įšaldytą Rusijos turtą reparacijų išmokoms Ukrainai

Estijos prezidentas Alaras Karis ketvirtadienį oficialiai priėmė įstatymą, leidžiantį panaudoti pagal sankcijas įšaldytą Rusijos turtą reparacijų išmokoms Ukrainai.

Atitinkamai priemonei parlamentas Taline pritarė anksčiau šį mėnesį. Ji leidžia panaudoti Rusijos įmonių ir asmenų turtą kaip kompensaciją už žalą, padarytą Rusijos invazijos metu, jei galima įrodyti, kad šie subjektai prisidėjo prie karinės agresijos.

A. Karis pareiškime pripažino, kad turto konfiskavimas dėl dalyvavimo karinėje agresijoje kelia neišspręstų teisinių klausimų, tačiau pažymėjo, jog parlamentas turi turėti galimybę primti politinius sprendimus net ir tokiose pilkosiose zonose.

Kritikai tvirtina, kad šis įstatymas galimai prieštarauja Konstitucijai, o jo įgyvendinimas bus sudėtingas ir atims daug laiko.

Estija yra pirmoji Europos šalis, priėmusi tokį įstatymą.

„Neatsižvelgiant į tai, kokios nuomonės laikomasi dėl Estijoje pasirinkto sprendimo, nėra jokios abejonės, kad mes turime rasti veiksmingų būdų, kaip užtikrinti agresijos aukų teisę į kompensaciją iš tų, kurie sukėlė žalą“, – tikino A. Karis.

Dėl teisinių abejonių ir nuogąstavimų dėl Maskvos atsakomųjų veiksmų daugybė Europos Sąjungos (ES) šalių Rusijos turto panaudojimo klausimu laikosi santūrumo.

ES kol kas pavyko susitarti tik dėl įšaldyto Rusijos turto pajamų palūkanų pervedimo Ukrainai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl Lietuvoje Lietuviai tokie Debilai ?

Kodėl Lietuvoje Lietuviai tokie Debilai ? portretas
Blt, jūs Debilai. Rusija jau užšalde JAV banko ir kelių įmonių aktyvūs. Tą patį padarys su Estų kapitalų. Klausimas kam bus skaudžiau. Tai vėl šūvis sau į koją. Bestuburiai JAV pedalų vasalai...

RICHARD

RICHARD portretas
jei neklystu tai 1944 nuo mongoloidu zmogzudziu ,prievartauroju ir plesiku daugiausia is baltijos saliu buvo iszudyta.estu

Gugis

Gugis portretas
Kremliaus irstva turi buti iki gyvos galvos izoliuota nuo pasaulio urano kasyklose.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių