Kinija pradėjo aukšto pareigūno korupcijos tyrimą

  • Teksto dydis:

Kinija penktadienį pranešė, kad prezidento Xi Jinpingo prieš metų metus pradėtoje kovoje su kyšininkavimu propagandos direktoriaus pavaduotojo atžvilgiu pradėtas tyrimas dėl įtarimų korupcija.

Centrinio propagandos departamento direktoriaus pavaduotojo Zhango Jianchuno atžvilgiu šiuo metu vyksta tyrimas dėl „įtariamų rimtų drausmės ir įstatymų pažeidimų“, pranešė valdančiosios Komunistų partijos kovos su korupcija agentūra, savo pranešime vartodama oficialų eufemizmą įtariamam kyšininkavimui įvardinti.

Vos vienos eilutės ilgio pranešime jokios informacijos apie tai, kokiais nusikaltimais kaltinamas J. Zhangas, nepateikiama.

Jis yra vienas iš aukščiausiojo rango pareigūnų, dirbančių šiame itin slaptame departamente, kurio užduotis – skleisti valdančiosios Komunistų partijos ideologiją bei rūpintis griežtai kontroliuojamos kinų žiniasklaidos cenzūra.

59-erių J. Zhangas yra kilęs iš rytinės Šandongo provincijos ir per savo karjerą sostinėje Pekine iškilo iki svarbaus posto valdančiojoje partijoje, teigiama oficialioje jo biografijoje.

2016 m. jis pradėjo dirbti Organizaciniame departamente – didelius įgaliojimus turinčioje institucijoje, atsakingoje už tai, kam partijoje teks kokios pareigos – ir ilgainiui tapo šio departamento vadovo pavaduotoju, o naujausias savo pareigas pradėjo eiti 2020 m.

Xi Jinpingas – galingiausias Kinijos vadovas per dešimtis metų – su giliai įsišaknijusia korupcija kovoja nuo tada, kai daugiau nei dešimtį metų atėjo į valdžią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Itarūs

Itarūs portretas
Bus kremliau gaujos nupirktas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių