Eurokomisaras: Kinijos pozicija dėl karo Ukrainoje kenkia šalies įvaizdžiui

  • Teksto dydis:

Kinijos atsisakymas pasmerkti Rusijos invaziją į Ukrainą kenkia šalies įvaizdžiui, pirmadienį perspėjo už prekybą atsakingas eurokomisaras.

Pekinas siekia užimti neutralią poziciją, kartu siūlydamas Maskvai itin svarbų diplomatinį ir finansinį gelbėjimo ratą, Rusijos tarptautinei izoliacijai gilėjant.

Rusija ir Kinija dažnai kalba apie savo partnerystę be ribų ir ekonominį bei karinį bendradarbiavimą.

Kinijos pozicija daro įtaką šalies įvaizdžiui ne tik Europos vartotojų, bet ir įmonių akyse“, – sakė Valdis Dombrovskis, sakydamas kalbą Kinijos sostinėje.

„Teritorinis vientisumas visada buvo vienas pagrindinių Kinijos tarptautinės diplomatijos principų. Rusijos karas yra akivaizdus šio principo pažeidimas“, – pridūrė jis.

Pareigūnas teigė, kad Kinija visada pasisako už tai, kad kiekviena šalis galėtų laisvai pasirinkti savo vystymosi kelią, „todėl mums labai sunku suprasti Kinijos poziciją dėl Rusijos karo prieš Ukrainą, nes tai pažeidžia pagrindinius pačios Kinijos principus“.

Kovą valstybinio vizito į Rusiją atvykęs Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) pareiškė, kad abiejų šalių santykiai įžengia į naują erą.

Kitą mėnesį Kinijoje turėtų apsilankyti Rusijos vadovas Vladimiras Putinas.


Šiame straipsnyje: Kinijakaras UkrainojeKinijos pozicijaXi JinpingasVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių