Gazos Ruože Izraelio kariuomenė viešai išrengė dešimtis palestiniečių

  • Teksto dydis:

Internete išplitusiose nuotraukose iš Gazos Ruožo matyti, kaip Izraelio kariuomenė (IDF) sulaikė vyrus, kurie buvo priversti nusirengti iki apatinių, atsiklaupti ir užsirišti akis, praneša CNN.

Tikslios sulaikymo aplinkybės ir data nėra aiški, tačiau kai kurių sulaikytųjų tapatybes patvirtino kolegos ir šeimos nariai.

Anot CNN, kai kurie iš vyrų yra civiliai, neturintys ryšio su kovotojų grupuotėmis.

Žmogaus teisių organizacija „Euro-Mediterranean Human Rights Monitor“ paskelbė vieno sulaikytojo atvaizdą ir ketvirtadienį pareiškė, kad „IDF sulaikė ir išnaudojo dešimtis civilių palestiniečių“.

„Euro-Med Monitor gavo pranešimų, kad Izraelio pajėgos pradėjo atsitiktines ir savavališkas arešto kampanijas prieš perkeltuosius žmones, įskaitant gydytojus, akademikus, žurnalistus ir pagyvenusius vyrus“, – pranešė organizacija.

Izraelio žiniasklaida, nenurodydama šaltinio, vaizdus apibūdino kaip „Hamas“ narių pasidavimą.

„Tiriame ir tikriname, kas turi ryšių su „Hamas“, o kas ne“, – sakė IDF atstovas Danielis Hagaris.

H. Zomloto „X“ nuotr.

Kaip pranešė naujienų portalas „The New Arab“, Izraelio pajėgos Gazos Ruože ketvirtadienį suėmė portalo žurnalistą Diaa Al-Kahloutą, kartu su jo broliais, giminaičiais ir kitais civiliais.

Pasak liudininkų, D. Al-Kahloutas buvo tarp vyrų, kuriuos Izraelio pajėgos suėmė ir privertė nusirengti. Sulaikytieji buvo apieškoti, pažeminti ir išvežti į nežinomą vietą.

„The New Arab“ vyriausiasis redaktorius Hossamas Kanafani sakė, kad IDF sąmoningai „suima, taikosi į žurnalistus ir juos nužudo“, kad neleistų jiems dokumentuoti nusikaltimų ir žudynių Gazos Ruože.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Anonymas

to Anonymas portretas
Jei ne žydai Hitleris but niekada ir i valdžia neatejas. Jokie jie ne mokiniai

Anonimas

Anonimas portretas
Žydai yra geriausi Hitlerio mokiniai. Anksčiau jų tikrai gailėjau. Tų, kuriuos beginklius žudė per holokaustą. Tačiau dabartinių izraelitų jau tikrai negailėčiau. Nei kiek. Palaikau palestiniečius.

Devintas fortas

Devintas fortas portretas
Nebuvo klaida...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių