Palestiniečiai: per Izraelio puolimą centrinėje Gazos Ruožo dalyje žuvo dešimtys žmonių

Per Izraelio kariuomenės atakas centrinėje Gazos Ruožo dalyje, palestiniečių duomenimis, naktį į trečiadienį žuvo mažiausiai 62 žmonės.

Tarp aukų yra moterų ir nepilnamečių, pranešė palestiniečių teritorijos medicinos šaltiniai. Nepriklausomai patikrinti šių duomenų kol kas nėra galimybės.

Izraelio pajėgos trečiadienį pranešė, kad Al Bureidže ir Deir al Balaho rytuose antradienį pradėtos tikslinės atakos. Oro antskrydžių taikiniai esą, be kita ko, buvo karinė teritorija ir „Hamas“ ginklų sandėlis. Atakuota ir požeminė islamistų infrastruktūra. „Per atakas eliminuota „Hamas“ teroristų“, – pareiškė kariuomenė.

Jau metų pradžioje Izraelio kariai rengė operaciją Al Bureidže, tačiau paskui vėl iš teritorijos pasitraukė. Anot Izraelio žiniasklaidos, daug islamistinio „Hamas“ judėjimo narių vis dar yra tankiai apgyvendintoje teritorijoje.

Kaimyninių Al Bureidžo ir Al Maghasio pabėgėlių kvartalų gyventojai agentūrai dpa trečiadienį sakė, kad visą naktį be perstojo regione buvo vykdomos atakos. Tūkstančiai žmonių esą pabėgo į netoliese esantį Nuseirato pabėgėlių kvartalą.

Izraelio operacijos, kariuomenės duomenimis, buvo vykdomos ir Rafache palestiniečių teritorijos pietuose. Pranešama, kad čia nukauta ginkluotų asmenų, kėlusių grėsmę Izraelio kariams. Ir šių duomenų nepriklausomai patikrinti nėra galimybės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis  portretas
Prakeikti žydpalaikių teroristai ir okupantai priešaky su tuo išgama kruvinu iki alkūnių netaniaku jau pražudė apie 40.000 tūkstančių nekaltų palestiniečių moterų ir vaikų, gaila kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo !!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių