„Hamas“ sveikina TTT nurodymą Izraeliui sustabdyti karinę operaciją Rafache

  • Teksto dydis:

„Hamas“ džiaugėsi Tarptautinio Teisingumo Teismo (TTT) nurodymu Izraeliui sustabdyti savo puolimą Rafache, tačiau kritikavo jo sprendimą neįtraukti likusios per karą nuniokotos Gazos Ruožo teritorijos.

Palestiniečių kovotojų grupuotė „sveikina Tarptautinio Teisingumo Teismo sprendimą“, teigiama jos pareiškime, kuriame priduriama, kad ji tikisi, jog TTT sprendimas „užbaigs agresiją ir genocidą prieš mūsų žmones visame Gazos Ruože, o ne tik Rafache“.

„Tai, kas vyksta Džabalijoje ir kitose šio [šiaurinio] sektoriaus dalyse, yra ne mažiau nusikalstama ir pavojinga nei tai, kas vyksta Rafache“, – sakoma pranešime.

Karas Gazos Ruože kilo po „Hamas“ beprecedenčio išpuolio spalio 7-ąją prieš Pietų Izraelį.

Nuo 2007 metų Gazos Ruožą valdanti islamistų grupuotė paragino „tarptautinę bendruomenę ir Jungtines Tautas daryti spaudimą okupantui [Izraeliui], kad šis nedelsiant įvykdytų šį nurodymą.“

Ji teigė, kad pasaulinė organizacija turi „istorinę atsakomybę užtikrinti, kad būtų laikomasi tarptautinio teisingumo principo“.

Bet kuri iš 124 TBT valstybių narių techniškai privalo vykdyti arešto orderius, ir, jei asmenys, kuriems jie išduoti, atsidurtų jų teritorijoje, jos privalėtų juos perduoti šiam teismui. Tačiau TBT neturi mechanizmo, kaip užtikrinti savo nutarčių vykdymą.

Teismas nurodė Izraeliui palikti atvirą Rafacho sienos perėjimo punktą, kad į šią teritoriją netrukdomai galėtų patekti humanitarinės pagalba.

Izraelis privalo „išlaikyti atvirą Rafacho sienos perėjimo punktą, kad būtų galima netrukdomai teikti skubiai reikalingas pagrindines paslaugas ir humanitarinę pagalbą“, – nurodoma ilgai lauktame TTT sprendime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gabriukas

Gabriukas portretas
Skelbs sankcijas TTT

Anonimas

Anonimas portretas
man tai juokingai atrodo kai jungtinių tautu mašinom važinėja hamasas o gal izraelis nupaišė ši filmą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių